Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

COEPA, prop de l’abisme

La Junta directiva de COEPA elegida el 2013

Rubén Peñalba

Alacant —

“El problema de COEPA se soluciona amb una aportació dels socis”. Així ha explicat una persona pròxima al procés l’eixida que té la Confederació Empresarial de la Província d’Alacant –la patronal alacantina– per a resoldre la situació d’atzucac en què s’ha vist sorpresa per la Generalitat Valenciana. Tot a compte d’un centre de formació de treballadors construït sobre un sòl cedit per l’Ajuntament d’Alacant al barri de Babel.

La qüestió va sorgir en l’època del Consell d’Alberto Fabra, quan el conseller d’Economia, Máximo Buch, va executar per impagament les garanties pel préstec que l’Institut Valencià de Finances (IVF) va concedir a COEPA per tres milions d’euros per a la construcció del centre de formació.

Segons fonts consultades, el preconcurs de creditors que ha sol·licitat la patronal alacantina aquesta mateixa setmana servirà per a eixir d’aquest atzucac. La llei dóna quatre mesos a qui s’acull a la mesura per a negociar, “no s’arribarà a esgotar el termini, abans se salvarà COEPA. Fa la sensació que l’empresariat alacantí està esperant que la direcció que els ha portat a aquesta situació es creme. I llavors se salvarà en un moviment en l’últim moment”.

En aquest sentit, s’enquadren algunes opinions, com la del president de la patronal CEPIME, Cristóbal Navarro, qui ha estat molt crític per la gestió de la directiva actual. Aquesta mateixa setmana, i en conéixer-se la petició de preconcurs, Navarro lamentava “tenir raó sobre els pronòstics negatius” i va acusar la directiva “de pilotar una nau amb el rumb cap a un desastre absolut” i de pretendre “guanyar temps i aferrar-se a un càrrec per al qual han demostrat no estar capacitats”.

Per la seua banda, des de la direcció actual, encapçala pel president Moisés Jiménez, s’ha mostrat la contrarietat per una situació que diuen que es produeix per la falta de pagaments de les quotes de l’administració, “si compliren, COEPA és sostenible”.

Escepticisme en el Consell

I mentrestant, l’actual Consell es mostra escèptic i assegura que està“en temps de descompte” per la decisió de l’anterior executiu popular. El mateix conseller d’Hisenda, Vicent Soler, concloïa la qüestió a mitjan setmana: “No es poden demanar miracles. Es farà el que es puga”.

No obstant això, des del punt de vista jurídic, les fonts consultades han assenyalat que només es podran demanar responsabilitats a la directiva si ho sol·liciten judicialment “els creditors i els associats”, encara que han dubtat que s’arribe a tant.

Etiquetas
stats