Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Centenars de desallotjats pels incendis provocats a Xàbia i al Poble Nou de Benitatxell

El foc ha sembrat el caos a la zona

Toni Cuquerella

Les flames arrasen una de les zones més turístiques de la província d’Alacant. Es tracta dels termes municipals de Xàbia i del Poble Nou de Benitatxell, on el foc ha obligat a desallotjar centenars de persones de diverses urbanitzacions. A més, les flames també afecten el Parc Natural de la Serra de la Granadella. A tot això cal afegir que, segons les investigacions, seria un piròman qui hauria provocat aquest caos a la zona que s’hauria produït a través de tres focus distints.

Així, el primer dels incendis es va produir al voltant de les 16.30 h al Poble Nou de Benitatxell, focus que amb el vent es va dirigir cap a la Granadella, però que amb la ràpida actuació dels bombers va arribar a controlar-se en minuts. Però, al poc de temps, cap a les 18.30 h, un altre foc es va originar prop dels límits del primer incendi i que insistia en el paratge de la Granadella i va avançar sense control, la qual cosa va produir els primers desallotjaments d’urbanitzacions i un càmping per la Guàrdia Civil i la Policia Local. Els afectats han estat allotjats en un institut i un col·legi de Xàbia i en dos albergs de Dénia i Benidorm. El foc arribava a la zona d’habitatges i ja en calcinava alguns.

Cap a les 20.30 h es generava un altre focus al Saladar, paratge situat a la vora de la platja de l’Arenal, que desbordava els treballs d’extinció dels anteriors. Aquest va ser el que va necessitar menys faena i ja està controlat.

Les flames han trobat el seu caldo de cultiu durant les últimes hores en les temperatures, que superaven els 30 ºC, vents de més de 40 km/h i una humitat relativa del 20%.

En les tasques d’extinció treballen 5 helicòpters i 5 avions, a més dels mitjans terrestres entre els quals hi ha 43 militars i 22 vehicles de l’UME, efectius a què es van sumar 5 brigades forestals de Divalterra, de la Diputació de València. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha qualificat aquesta jornada com un “dia infernal”, en què a més s’han produït altres incendis al territori.

Etiquetas
stats