Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Compromís obri la via judicial contra el vot del cap de la Diputació d’Alacant que afecta terrenys de la seua sogra

César Sánchez, president de la Diputació d’Alacant i alcalde de Calp

elDiariocv

València —

Com a “última oportunitat de negociació política per a rectificar” ha justificat aquest dimecres Compromís la presentació d’un recurs de reposició que sol·licita que, en el termini de nou dies, la Diputació d’Alacant faça marxa enrere en la decisió que va adoptar el 4 de maig passat, amb el vot de qualitat del president, César Sánchez, del PP, per destinar 2,1 milions d’euros a un projecte que afecta terrenys de la sogra d’aquest últim. L’acord va implicar donar suport a un projecte de construcció d’accessos a Calp des de la carretera N-332 en un sector en què la majoria dels terrenys pertanyen a Paviota SL, una empresa de la qual és administradora la sogra de Sánchez, al seu torn alcalde de la localitat.

Segons ha comunicat Compromís, el recurs de reposició centra l’argument jurídic en “la parcialitat i la falta de motivació en el repartiment de fons públics de la Diputació d’Alacant, així com també en la contradicció respecte de les indicacions dels articles 26.3 i 36.1 de la Llei de bases de règim local que estipulen la priorització de la inversió pública de la Diputació d’Alacant”. La coalició valencianista reclama la “nul·litat de ple dret de l’acord” per la incompatibilitat de la votació pel president de la Diputació, que a més va exercir el seu de qualitat, basant-se en la Llei de règim de les administracions públiques.

El portaveu adjunt de Compromís en la corporació provincial, José Manuel Penalva, ha assenyalat que “la voluntat de la coalició és no judicialitzar la qüestió amb derivacions posteriors en un contenciós administratiu o en un possible cas penal, sinó més aïna potenciar un gran acord de consens d’inversió democràtica que afecte els principals trams conflictius en tota la província”. No obstant això, ha apuntat que el conveni expropiatori que va aprovar l’Ajuntament de Calp, amb l’abstenció de Sánchez com a alcalde, amb l’empresa de la seua sogra “implica un hipotètic increment patrimonial de familiars directes del president, per tal com aquest conveni signat per l’Ajuntament de Calp condiciona la quantitat i la modalitat de cobrament de la parcel·la al temps d’execució real de les obres i la Diputació actua incidint en el temps d’execució d’aquestes”.

Compromís apunta més lluny encara i assenyala que “a banda dels terrenys ja sotmesos a conveni (pels quals Paviota SL obtindria una permuta o un pagament en metàl·lic) hi ha dues parcel·les més de la mateixa propietat que multiplicaran el seu valor arran de la construcció de les rotondes impulsades per la Diputació com a competència impròpia. Aquestes rotondes, a més de presentar una obra que afecta la N-332, possibiliten, segons el pla parcial de Calp, el desenvolupament del futur polígon industrial, pendent només d’aquests accessos. Per tant, els terrenys passaran de rústics a efectes valoratius a urbans en polígon industrial. Això podria multiplicar-ne per 10 el valor a partir del conveni impulsat per la Diputació”.

Etiquetas
stats