eldiario.es

Menú

Els veïns decidiran la destinació del 17% de les inversions municipals a Elx

L’ajuntament ha obert un procés participatiu perquè els ciutadans trien a quines actuacions volen destinar un milió d’euros

Es votaran 324 propostes en un procés, en què poden participar els majors de 16 anys, que finalitza el 23 de novembre

- PUBLICIDAD -
Los vecinos de la ciudad decidirán sobre el destino de algunas inversiones municipales

Els veïns de la ciutat decidiran la destinació d’algunes inversions municipals

Un milió d’euros, això és, el 17 per cent del pressupost que l’Ajuntament d’Elx destinarà a fer inversions el 2017, sis milions en total d’un pressupost global de 172 milions d’euros en què les partides principals corresponen a personal i a despesa corrent. Ara, els veïns de la localitat alacantina –amb més de 230.000 habitants, la tercera ciutat més poblada de la Comunitat Valenciana– decidiran la destinació d’aquest milió d’euros per mitjà d’un procés telemàtic.

El consistori elxà va obrir el 9 de novembre un procés de participació –que conclou el dia 23– perquè els ciutadans puguen triar entre les 324 propostes aprovades a què es destina una partida global d’un milió d’euros. Com explica Felip Sánchez, regidor de Participació (Compromís) –Elx està governada pel socialista Carlos González amb el suport dels valencianistes i del regidor del Partit d’Elx Manuel Jesús Ruiz–, es tracta d’un procediment que es va iniciar al febrer: “Llavors s’hi van presentar 844 propostes, que es van reduir a 647 després d’un primer cribratge i que finalment s’han escurçat a 324, que per la seua viabilitat tècnica i econòmica són les que se sotmeten a votació”.

Es tracta de qüestions principalment relacionades amb obra nova i manteniment. Així doncs, la majoria de les qüestions són relatives a la millora de vies públiques, encara que també hi ha propostes d’augment de carrils bici, més estacions de Bicielx, parcs per a gossos, zones de jocs infantils, zones d’activitats biosaludables, millores en col·legis...

Inversions per zones

“Tenim un terme municipal molt gran, amb trenta pedanies on viuen unes 40.000 persones i diferents característiques; per tant, hem dividit el terme en huit zones: quatre d’urbanes amb 150.000 euros per a cada una i quatre de rurals amb 100.000 per a cada una”, explica Sánchez, que confia que la participació siga com més alta millor: “A hores d’ara duem a terme una campanya d’informació en instituts i entre diferents col·lectius per a convidar-los a participar en aquest procés”.

En aquest sentit, l’edil de Participació recorda que en aquest tipus d’experiència anterior, abans de l’arribada al poder del Partit Popular el 2011, pels volts d’un miler d’elxans van participar en les consultes. Les experiències anteriors de pressupostos participatius, que es recuperen enguany per a l’exercici que ve, van tenir lloc durant els anys 2009 i 2010.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha