Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'ensenyament de català arribarà a la Universitat de Califòrnia de la mà de la Universitat d'Alacant

La UCSB ja compta amb un Center for Catalans Estudies

Toni Cuquerella

La Universitat d’Alacant i la Universitat de Califòrnia, Santa Barbara (UCSB), han tancat l’acord de col·laboració al que han arribat amb la signatura d’un conveni per a la creació d’un Centre d’Estudis Catalans a la costa oest dels Estats Units.

El professor Antonio Cortijo, del Departament d’Espanyol i Portuguès de la UCSB -que n’assumirà la presidència del centre- i el professor Vicent Martines, vicepresident del centre i professor de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant, han presentat l’acord a la vicerectora d’Investigació i Transferència del Coneixement, Amparo Navarro, i a Enrique Herrero, vicerector d’Estudis i Formació. Un conveni que en paraules d’aquest últim, “suposa una porta d’entrada a la col·laboració entre la Universitat d’Alacant i la Universitat de Califòrnia en molts àmbits i que comença amb un projecte que veiem amb molt d’interés perquè permet l’intercanvi d’investigadors en les dues direccions, així com en la realització de doctorats conjunts i la possibilitat de fer titulacions conjuntes”.

Per la seua banda, el president del Centre d’Estudis Catalans a la Universitat de Califòrnia, ha explicat que “a nosaltres ens interessa enormement establir un acord acadèmic d’alt nivell i crec que amb la Universitat d’Alacant estem en molt bones mans, a més, entenc que aquest acord suposa encetar a mitjà i llarg termini més acords de col·laboració que involucren tant estudiants de doctorat com de postgrau i professorat, tant en el món de les humanitats com de les ciències”.

La creació d’aquest centre suposarà en la pràctica l’establiment d’estudis de català el pròxim curs a la universitat nord-americana a càrrec de professors de la Universitat d’Alacant que s’hi desplaçaran gràcies a les beques anuals de la Generalitat Valenciana gestionades a través de l’Institut Superior d’Investigació Cooperativa de la UA (ISIC-IVITRA).

El Center for Catalans Estudies és el resultat de l’interès de la UCSB per reforçar el seu compromís amb la docència i investigació en Estudis Catalans en tota l’amplitud de la seua expressió lingüística, literària i cultural i un reconeixement a la posició puntera que l’Institut ISIC-IVITRA i el PrometeoII/2014/018 d'excel·lència adscrits a la Universitat d’Alacant ocupen en aquesta àrea de coneixement.

La creació d’aquest centre a la Universitat de Califòrnia, Santa Barbara, té com a objectiu la promoció d’una perspectiva inclusiva de les relacions mediterrànies i transatlàntiques del món català amb Europa i Amèrica, contribuint, d’aquesta manera, al reforçament d’altres equips d’investigació de la UCSB que es dediquen als Estudis Mediterranis, de la religió, Europeus o Literatura Comparada i contribuirà a augmentar les competències de la secció de Lingüística del Departament d’Espanyol i Portuguès.

Etiquetas
stats