Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Pedro Sánchez, sobre Fernández Díaz: “El diumenge cal fer-los dimitir en bloc”

El líder socialista, Pedro Sánchez, amb l’alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, posa amb el ninot que el representa en un dels monuments

Rubén Peñalba

Alacant —

El secretari general i candidat del PSOE a la Presidència del Govern, Pedro Sánchez, ha visitat aquest dijous Alacant amb motiu de la celebració de les Fogueres de Sant Joan, una visita en què no ha estat acompanyat pel líder del PSPV i president de la Generalitat, Ximo Puig, el qual estava a València presidint el ple del Consell. Sánchez, que ha fet una declaració sense preguntes a la plaça de l’Ajuntament davant de militants, simpatitzants i curiosos que visitaven la foguera municipal, s’ha referit a la situació del ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, arran d’haver-se fet públiques les converses amb el president de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso.

A parer seu, és “molt greu” que el titular d’Interior continue en el càrrec, sense haver presentat la dimissió ni haver estat destituït pel president del Govern, Mariano Rajoy. No obstant això, ha apuntat que Fernández Díaz es pot preguntar per què ha de dimitir si Rajoy no ho va fer després d’aquell SMS a Bárcenas de “Luis sigues fort”. “Com ha de dimitir?”, s’ha preguntat. I ha demanat el vot: “Hui més que mai necessitem el canvi polític, per a llevar al partit que va confondre la majoria absoluta amb l’absolutisme, un PP que ha instrumentalitzat les institucions i les ha utilitzades amb finalitats partidistes”. “El 26J cal fer-los dimitir en bloc”, ha sentenciat.

Nou temps polític

El líder dels socialistes ha demanat dir “adéu” a Mariano Rajoy i “hola” a un “nou temps polític”. En aquest sentit, Sánchez confia en la “remuntada” per la mobilització del seu partit, que els permetrà “deixar arrere els del sorpasso i guanyar Mariano Rajoy” per a formar un govern “exemplar, honrat i amb compromís social”. Per això, ha demanat als votants socialistes que no es resignen.

Així, el candidat del PSOE insisteix que votar pel PP i per Rajoy “no té cap utilitat”, com tampoc en té votar per aquells “amb qui ningú vol pactar”, en referència a Podem, de qui ha assegurat que són incapaços de dialogar i arribar a acords. Segons la seua opinió, “un problema no es resol passant a un altre”, en referència al PP i Podem, davant dels quals ha contraposat un partit socialista que és “garantia de canvi, de polítiques progressistes i d’un govern presidit pel diàleg i l’enteniment”.

Etiquetas
stats