Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Poseidón, l’hotel de Benidorm que no va agradar a la turista britànica: diversió sense complexos per a tota la família des del 1977

L'hotel Poseidón Playa, a Benidorm

Miguel Giménez

València —

Dilluns, el Mirror britànic publicava una informació en què es feia ressò de la denúncia d’una jubilada anglesa de 81 anys que es queixava de la presència de turistes espanyols al seu hotel de Benidorm durant les vacances: “Estava ple i ens treien de polleguera, perquè eren molt grollers”. “Per què no se’n van a un altre lloc”, es preguntava. Freda Jackson –que així es diu la turista anglesa– reclama a l’operador turístic amb qui va contractar les vacances el total de l’import o un altre viatge.

L’hotel en qüestió és el Poseidón Playa, un establiment propietat de l’empresa Hoteles Devesa SLU, que té set infraestructures hoteleres a la Comunitat Valenciana i Múrcia. Es va inaugurar el 1977, forma part d’Hoteles Poseidón des del 1995 i el pròxim hivern té prevista una reforma. Es tracta d’un hotel familiar, de dèsset plantes d’alçària i amb 312 habitacions, situat a la platja de Ponent de la localitat alacantina.

Des de l’hotel es mostren sorpresos per aquesta denúncia, “l’única cosa que ens va comentar va ser un problema en la situació de la seua habitació, estava en un pis molt alt, i la vam canviar a la segona planta”. “Fins ara no havíem tingut problemes, i hem tingut molta sort amb les denúncies falses”, han explicat. Per això, atribueixen el succeït a un error de l’agència: “Nosaltres ens oferim com un hotel familiar, tant per al públic nacional com per a l’europeu, hi ha hagut una errada d’orientació a aquesta persona”.

Precisament, sobre la seua clientela apunten que són principalment espanyols, encara que també tenen hostes de diferents països d’Europa: França, Portugal, Polònia i, sobretot, el Regne Unit. “Podem arribar a tindre un vint per cent de clients britànics al començament de l’estiu”, reconeixen.

Bona valoració dels clients

L’opinió de la turista britànica contrasta amb les d’altres hostes de l’hotel, que li donen una valoració de 4 sobre 5 en Tripadvisor, amb un 72% d’opinions, tant les publicades en espanyol com en anglés, que el consideren molt bo o excel·lent. Un quatre per cent de les opinions consideren l’establiment “pèssim”, un sis per cent “roí” i un díhuit per cent “normal”. Les principals queixes dels usuaris, que no són excessives, se centren en les habitacions i en el mobiliari.

A més, la directora de l’hotel, Sandra Pérez (de mare anglesa), té una col·lecció de postals d’agraïment de clients britànics –una cosa habitual quan han estat còmodes en un lloc–. També, una clienta escocesa li envia cada any una capsa de galetes.

Els hotelers, farts de queixes falses

Toni Mayor, president de la patronal hotelera de Benidorm, reconeixia aquest mateix dimarts que continua una “cultura de la queixa falsa” per la qual “qualsevol cosa en un hotel” –com ara lesions fora de l’hotel– serveix als turistes britànics per a exigir compensacions. “La majoria dels casos són falsos, tergiversats, magnificats”, ha explicat Mayor. I això malgrat que les queixes per problemes gastrointestinals que interposaven turistes anglesos han desaparegut.

Etiquetas
stats