Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Sánchez accepta el pla de carreteres de Compromís, que evita denunciar-lo pel projecte que afecta la seua família a Calp

César Sánchez, president de la Diputació d'Alacant i alcalde de Calp

elDiario.es

La Diputació d’Alacant va aprovar dimecres una proposta de Compromís per a establir “un gran pla d’inversió en carreteres” que sorgisca del consens i en què es prioritzen les actuacions “sota paràmetres tècnics concrets i explícits”. El pla entraria en vigor a partir del juliol del 2017 després d’un termini de 10 mesos en què un grup tècnic de treball atendria les peticions dels diferents ajuntaments sobre les carreteres de la Diputació, però també sobre possibles millores en vies que són propietat d’altres administracions.

Es tracta d’un dels objectius que Compromís buscava en la institució. El portaveu de la coalició, Gerard Fullana, ha assegurat que, després d’un acord anterior de subvencions sostenibles, constitueix “el segon pas cap a la democratització de les inversions de la Diputació d’Alacant”.

L’aprovació de la iniciativa es produeix amb un rerefons polèmic. Des que el president de la corporació provincial, el popular César Sánchez, aprovara al maig amb el seu vot de qualitat un acord per a finançar amb més de dos milions d’euros la construcció en la N-332 d’unes rotondes d’accés a Calp, ciutat de què és alcalde, que afecten terrenys que són propietat de la seua sogra, Compromís ha especulat sobre la possibilitat de presentar l’afer a la Fiscalia, perquè consideren que es va vulnerar la incompatibilitat legal per la qual Sánchez va intervenir en una votació en què s’hauria d’haver abstingut. L’aprovació del pla foragita aquesta amenaça per al dirigent del PP.

“L’objectiu és posar punt final a debats polítics com el que va tenir lloc en el ple que va donar origen al cas de les rotondes de Calp i garantir que cada ciutadà puga consultar els criteris i la data d’execució de les obres en carreteres”, ha assenyalat la coalició valencianista, que assumeix implícitament la decisió de descartar la via judicial contra el president de la Diputació. “En Compromís demostrem que sabem fiscalitzar, però també arribar a acords que comporten millores del benestar de les persones i reafirmar la democràcia en el nostre sistema”, ha declarat el portaveu, Gerard Fullana.

Etiquetas
stats