eldiario.es

Menú

El president de la Diputació d’Alacant aprova un projecte sobre terrenys expropiats a la seua sogra

“No hi ha incompatibilitat de cap mena”, sosté César Sánchez, del PP, que assegura que va consultar els serveis jurídics abans d’exercir el seu vot de qualitat per a donar llum verda a la reforma de la N-332 a Calp

El polític es va abstenir en la localitat de què és alcalde en la votació del conveni, però considera que podia votar en la corporació provincial perquè el sòl “ja estava cedit”

- PUBLICIDAD -
Casado (PP) afirma que el proceso soberanista de Cataluña "ha descarrilado"

El president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez (dreta), saluda el vicesecretari general de Comunicació del PP, Pablo Casado EFE

El president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, del PP, va votar en el ple del dimecres passat a favor del projecte per a millorar els accessos des de Calp a diverses urbanitzacions. Amb un pressupost de 2,1 milions d’euros, el projecte afecta una parcel·la expropiada a la seua sogra.

La decisió del ple provincial va tirar avant pel vot de qualitat de Sánchez, ja que s’havia produït un empat a 15 entre el PP, que protegia la mesura, i l’oposició –PSPV, Compromís i Esquerra Unida–, que no donava suport a la urgència de la mesura. El diputat de Ciutadans, Fernando Sepulcre, amb la clau que marca la majoria en la Diputació, com que s’hi va abstenir, va portar Sánchez a haver de posicionar-se amb el vot de qualitat.

Sánchez ha explicat a eldiario.es que “no hi ha cap incompatibilitat” i que va consultar el fet als serveis jurídics. Segons aqueixa interpretació, el sòl afectat “ja estava cedit”. No obstant això, no hauria d’haver votat basant-se en el que estableix la Llei de procediment administratiu, segons han assenyalat a aquest diari fonts jurídiques consultades, ja que el president de la Diputació comparteix segon grau de consanguinitat amb la propietària d’uns terrenys afectats per la decisió. La seua sogra, Francisca Ivars, és administradora solidària de Gavina SL, empresa que va convenir amb Calp cedir el sòl de què era propietària per a executar l’ampliació en la N-332 al pas per la localitat.

La sogra de Sánchez era, així, propietària del solar més gran, de 3.625 metres quadrats, dels quatre que s’han afectat: els altres tres són de 30,871 i 706 metres quadrats.

Sánchez no va participar en el conveni d’expropiació signat el 23 d’octubre passat, i tampoc va assistir al ple de l’Ajuntament de Calp en què es van ratificar els acords amb els propietaris afectats.

El conveni entre l’Ajuntament i els propietaris implica que la família política de César Sánchez rebrà prop de 260.000 euros pels terrenys si s’executa la millora de la carretera després del final del 2018. Si és abans, la sogra de Sánchez rebrà una permuta dels terrenys cedits al consistori en un polígon industrial.

Abstencions en el ple municipal

El president de la Diputació i alcalde de Calp ha assenyalat a eldiario.es que l’obra en la carretera és una vella necessitat per a la seguretat del trànsit en una zona que ha registrat nombrosos accidents, en què s’ha produït enguany un sinistre mortal, i ha recalcat que, a diferència d’altres propietaris, la seua sogra no n’eixirà beneficiada si s’executa el projecte, perquè, a diferència d’altres propietaris que cobraran en efectiu, només tindria una compensació en aprofitament en una altra zona, sempre que s’execute abans del 2019.

Sánchez no és l’únic membre de l’Ajuntament de Calp que té familiars afectats per l’obra. La regidora del PSPV Maria José Femenía també es va abstenir en el ple municipal en la votació que va ratificar el conveni, perquè son pare hi té sòl afectat. En aqueixa ratificació, així mateix, es van abstenir els altres tres edils del grup socialista i els dos regidors de SSPC.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha