Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

17 faltes greus provades justifiquen una sanció “sense precedents” al professor universitari que va posar un zero al 99% dels seus alumnes

El campus de la Universitat d’Alacant.

Miguel Giménez

València —

0

Fins a dèsset faltes greus ha considerat demostrades la Universitat d’Alacant –l’última de les quals suspendre amb un zero al 99% dels seus alumnes (223 estudiants) en un examen el mes de gener passat– per a aplicar una sanció històrica a un professor de Realització i Producció de Mitjans Impresos de tercer del grau de Publicitat i Relacions Públiques. Es tracta d’Alessandro Cavaliere, que ha rebut un càstig “sense precedents” en la institució alacantina, dos anys i mig de faena i sou, tal com el mateix afectat va reconéixer en una carta publicada en el diari Información sota el títol de ‘Praxi docent en la nostra universitat’.

Segons reconeixen des de la Universitat d’Alacant, es va incoar expedient disciplinari al professor el mes de febrer passat, arran d’una denúncia presentada pels alumnes arran del suspens generalitzat en l’examen de gener. “La Universitat tenia coneixement de les queixes de nombrosos estudiants, però l’obertura de l’expedient sancionador no es pot produir fins que no hi ha una denúncia”, puntualitzen des de la institució, que insisteixen que la sanció està “molt documentada i argumentada” després de quasi sis mesos d’instrucció: “S’han respectat totes les garanties del docent, se li ha donat l’oportunitat que donara la seua versió, igual que es va entrevistar els estudiants i se’ls va demanar que fonamentaren les seues acusacions”.

L’instructor proposa aquest càstig tan greu perquè considera demostrades fins a dèsset faltes molt greus d’una casuística molt diversa al llarg dels dos últims cursos: “Se’l sanciona per una mala praxi reiterada en el temps” i per una falta de respecte cap als seus alumnes. “No es tracta d’un fet puntual, evidentment”.

Abans d’arribar a aquest desenllaç, com reconeix José Penadés, vicerector de la Universitat d’Alacant, es va parlar amb l’afectat per intentar, sense èxit, que “reconduïra” aquesta situació. Finalment, s’ha produït aquesta sanció que és ferma i Penadés qualifica d’“extraordinària” en aquesta institució.

“Satisfets” amb la resposta de la Universitat

Els alumnes afectats han mostrat la seua satisfacció amb la resposta de la institució. “La sanció escapa a la nostra capacitat, però estem molt satisfets perquè se’ns haja escoltat. La Universitat hi ha respost”, reconeix Andrés, un dels alumnes que va cursar aquesta assignatura amb el controvertit professor i que va tindre la “sort” d’aprovar.

Segons explica –ell va estar en la seua classe fa dos cursos, no és dels estudiants a qui va puntuar amb un zero el mes de gener passat–, des de primer ja havia sentit a parlar d’aquest professor: “Quan vam arribar a la seua classe, ens va donar el llibre fotocopiat i es va limitar a demanar-nos un projecte per a tot l’any en pràctiques, i en teoria ens va dir que estudiàrem el llibre i que li plantejàrem els dubtes en classe, malgrat que és una assignatura complexa que necessita explicacions, perquè si no la gent va molt perduda, que és el que va passar”.

Andrés, que considera que amb aquest docent hi ha un “problema de comunicació” que s’agreuja quan ha de fer classe a 300 estudiants per curs, recorda que va perdre “un parell de vegades els nostres treballs” i que hi havia “disparitat en les qualificacions”, apunta que ells van presentar nombroses queixes i recollides de signatures: “No sabíem que el que havíem de fer era posar una denúncia, tal vegada perquè no ens van assessorar bé”. “Aquest professor no ha de donar aquesta classe quan hi ha molts altres docents molt més ben capacitats per a explicar aquesta matèria molt millor”, afirma.

Els alumnes “han exagerat”

Cavaliere, en la seua carta publicada en la premsa, manté que un grup d’alumnes ha “exagerat” el que el considera “problemes habituals que es donen en les classes” per la “massificació” a les aules i els “errors de comunicació”. També explica que hi ha “molts alumnes” que parlarien positivament de la seua faena, però que no ho han fet pel “linxament general” de què se sent víctima.

Justifica que no va poder posar les notes a temps per una gastroenteritis i que, quan les va poder lliurar, l’expedient disciplinari ja estava en marxa. Per això, anuncia que ha presentat una demanda judicial per a “netejar” el seu “bon nom” com a professional.

Etiquetas
stats