eldiario.es

Menú

L’estiu deixa quasi 400 animals abandonats als carrers de València

La protectora Modeprán ha recollit en els mesos de juliol i agost 174 gossos, 205 gats, 3 tortugues, 2 conills i una serp.

Encara que són menys que el 2015, les instal·lacions de l’entitat continuen col·lapsades amb 316 gossos i 229 gats.

- PUBLICIDAD -
Varios perros abandonados en las instalaciones del Ayuntamiento de Valencia.

Uns quants gossos abandonats a les instal·lacions de l’Ajuntament de València.

L’estiu ha tornat a servir d’excusa per a centenars de persones que han abandonat els seus animals de companyia, mostrant així la seua cara més incívica.

Segons han informat fonts de la protectora Modeprán, entitat que gestiona el centre d’adopció d’animals de l’Ajuntament de València, els seus tècnics han recollit en els mesos de juliol i agost prop de 400 animals dels carrers de la ciutat.

En concret, en aquest període han entrat a les instal·lacions municipals 174 gossos i 205 gats. A més, han rescatat i han traslladat a les dependències oportunes 3 tortugues, 2 conills i una serp.

L’altra cara de la moneda la representen les adopcions. En total se n’han produït en aquests mateixos mesos 547, de les quals 216 corresponen a cans, 325 a felins i sis als animals esmentats anteriorment.

Així, encara que en total els abandons s’han reduït un 13,7% aquest estiu i les adopcions s’han incrementat un 20,4%, la realitat és que el centre d’adopció d’animals de València continua col·lapsat amb 316 gossos i 229 gats en unes instal·lacions amb capacitat per a 120 animals (60 cans i 60 felins).

Sobre això, des de Modeprán han comentat que encara que aquest estiu hi haja hagut menys abandons, hi ha hagut altres mesos “en què han augmentat molt respecte de l’any passat”.

I és que “fa temps que el problema dels abandons està desestacionalitzat, no hi ha una temporada concreta en què augmenten, cada any és una història”, han explicat.

A més, València té el problema afegit que, “com que no sacrifica animals, vénen de totes les poblacions pròximes al terme municipal a abandonar, perquè saben que ací se’ls recollirà i se’ls cuidarà fins que siguen adoptats”, motiu pel qual el centre d’adopció fa anys que està col·lapsat.

Sobre això, l’Ajuntament fa mesos que busca uns terrenys on poder construir unes instal·lacions amb més capacitat.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha