Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El sector audiovisual demana que s’investigue l’adjudicació del vídeo de l’orgull

Ximo Puig i Mónica Oltra, al costat d’una imatge del vídeo de l’orgull valencià

Voro Maroto

València —

La Mesa Sectorial de l’Audiovisual Valencià (MESAV), l’associació que aplega una gran part de la indústria autonòmica, demanarà a la Conselleria de Transparència que investigue la contractació del vídeo de l’orgull valencià, el treball encarregat pel Consell per a “canviar els temes de conversa” relacionats amb la corrupció.

El vídeo, en què s’han invertit 34.000 euros, es va encarregar a una empresa catalana. Prescindir de les empreses locals i d’un concurs obert i públic –diverses companyies del sector consultades desconeixien l’existència del treball– ha ofés una gran part de l’audiovisual valencià, derringlat arran del tancament de Ràdio Televisió Valenciana executat pel PP.

“La MESAV està preocupada perquè no s’ha recorregut a empreses valencianes per a participar en la producció” del vídeo. “L’audiovisual valencià té amenaçada la supervivència i els professionals esperen altres decisions del seu govern”, diu l’associació en un comunicat.

La MESAV “se sent menyspreada” per la Generalitat. En aquest context –el lobby audiovisual pressiona l’Administració perquè rescate un sector moribund sense inversió ni televisió pública– reclama a la Generalitat l’“assoliment dels objectius de transparència a què es va comprometre” i demanarà a la “conselleria corresponent informació” sobre la contractació del “vídeo institucional”.

El PP en demana la retirada

Dimecres, el PP va demanar la retirada, sota amenaça de denúncia, del vídeo perquè el consideren “un abús partidista dels recursos públics”, ja que “ataca” i assenyala el PP –que mai no s’hi menciona– com a responsable dels mals de la Comunitat Valenciana.

Etiquetas
stats