Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Biblioteca d'Autors Valencians es renova amb llibres d'Artur Perucho i Lluís Vives

Enric Sòria, director de la Biblioteca Valenciana d'Autors

Laura Martínez

La renovació de la Biblioteca d'Autors Valencians, que publica la Institució Alfons el Magnànim, ja és un fet. Fa un any, l'escriptor Enric Sòria es va proposar donar un canvi d'imatge a la col·lecció que va iniciar Joan Fuster el 1981 i que estrena una nova etapa.

Sòria inclou en aquesta col·lecció de la institució cultural de la Diputació de València dos prestigiosos autors d'èpoques molt diferents: Artur Perucho i Joan Lluís Vives, amb Ícar o la impotència i Diàlegs, respectivament. L'obra de Perucho es va publicar a València el 1929 i en aquesta nova edició s'inclou un estudi introductori de Josep Palomero, que ha recuperat la figura de l'escriptor i periodista mort a l'exili.

Segles arrere, Joan Lluís Vives va escriure Diàlegs, una de les màximes representacions de l'humanisme que destaca en el pensament i la cultura europeus. Aquesta és la seua obra més reeditada i traduïda, redactada com un manual per a aprendre llatí, que amb 25 col·loquis es converteix en un quadre dels costums en les ciutats europees i “un tractat educatiu i moral”.

La col·lecció va nàixer amb l'objectiu de posar a l'abast del públic lector obres d'autors valencians de totes les èpoques i, després de Perucho i Vives, Sòria anuncia “sorpreses interessants”. Com a part de la recuperació de l'esperit inicial de la Biblioteca d'Autors Valencians, Félix Bella ha recuperat el disseny original de les cobertes i ha actualitzat la composició tipogràfica. A més, l'enquadernació en tapa dura amb sobrecobertes, atorgarà a la col·lecció més resistència, més solidesa i una millor llegibilitat.

Etiquetas
stats