Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Cañizares: “He conegut de manera directa l’opressió de les dones. Com no he de lluitar amb elles?”

El cardena Antonio Cañizares.

elDiariocv

“Davant de les informacions aparegudes hui vull manifestar que en la meua tasca dins de l’Església he conegut de manera directa l’opressió que pateixen les dones i les greus injustícies davant de la desigualtat. Com no he de lluitar amb elles, més encara, al costat d’elles, perquè pateixen la desigualtat social i laboral i són víctimes de qualsevol mena de violència, davant d’una societat injusta”.

L’arquebisbe de València, Antonio Cañizares ha eixit així al pas de les crítiques desencadenades per la seua homilia de dilluns passat en què va equiparar “la ideologia de gènere” amb l’“imperi nazi” i va fer una crida a “evitar els nous dragons que amb força propagandística defensen la ideologia materialista”. L’homilia del cardenal ha alçat una onada d’indignació i forces polítiques com el PSPV-PSOE o Compromís han arribat a plantejar al papa Francesc que es plantege remoure Cañizares de la seua responsabilitat.

“Com a home d’Església no es fan públics tots els fets, no se’n presumeix, es fa des de la senzillesa, encara que forme part del nostre dia a dia visitar aqueixes dones, interessar-se profundament per a, juntament amb elles, buscar solucions i mantenir un suport constant”, assenyala Cañizares en un comunicat titulat “En l’amor no cap la desigualtat” que ha distribuït l’agència d’informació de l’arquebisbat de València AVAN.

“No, no es conta,”, prossegueix el cardenal sobre el seu suport a les dones, “perquè s’encomana, perquè aqueixa tasca és silenciosa, però és una revolució imparable pel canvi social”. I afig en el comunicat: “A vegades la societat avança més que els governs i l’Església participa d’aqueix moviment de canvi social imparable, sempre des de l’amor, perquè no és prou aplaudir les millores sinó mantenir-les i lluitar perquè avancen. En aqueixa lluita contra la injustícia, que conec ben de prop, em trobaré sempre. No hi ha un sentit cristià sense la lluita pels oprimits”.

Etiquetas
stats