eldiario.es

Menú

La Diputació de Castelló es gasta 128.000 euros en quatre tot terrenys per a càrrecs del Consorci de Bombers

La institució evita donar publicitat a l’adquisició dels tot terrenys, però sí que divulga la inversió de 75.000 euros per a millorar la flota dels parcs

Els automòbils pertanyen a la marca Land Rover, model Discovery, amb una cilindrada mínima de 2.000 cc

Un dels automòbils inclou seients de pell, llànties d’aliatge, control de distància d’aparcament i càmera de visió posterior

- PUBLICIDAD -
El vehículo, un Land Rover Discovery, sin rotular, con llantas de aleación y cámara de visión trasera

El vehicle, un Land Rover Discovery, sense retolar, amb llànties d’aliatge i càmera de visió posterior

La Diputació de Castelló s’ha gastat gairebé 128.000 euros (127.984,99 euros) adquirint quatre vehicles de gamma alta per als càrrecs del Consorci Provincial de Bombers. La institució que presideix Javier Moliner, del PP, no ha donat publicitat a la licitació del contracte, tot i que va tenir lloc un dia abans (29 de desembre de 2015) que l’adjudicació de compra (30 de desembre del mateix any) de quatre automòbils més, de la marca Ford Kuga, per al parc de l’Alt Palància (Sogorb) i per a les brigades forestals i Protecció Civil per un import de 75.136,56 euros, adjudicació que va ser difosa àmpliament el 14 de març de 2016 mitjançant una nota de premsa.

Els quatre tot terrenys pertanyen a la firma Land Rover, model Discovery, amb una cilindrada mínima de 2.000 cc i una potència de 140 CV. Segons fonts sindicals dels bombers, tres dels vehicles s’han destinat a l’inspector en cap del Consorci, Mariano Hernández; al cap d’Operacions, Andrés Balfagó; i al cap de la secció Forestal, Fernando Kindelin, respectivament.

El quart vehicle, a més de les característiques tècniques anteriors, inclou una sèrie de millores que confereixen a l’automòbil un nivell superior. Entre aquestes peculiaritats destaquen: seients de pell, llànties d’aliatge, fars d’encesa automàtica, volant multifuncional en pell, control de distància d’aparcament, alerta de canvi involuntari de carril i càmera de visió posterior.

El diputado de bomberos, Luis Rubio, durante la presentación de los nuevos vehículos para los parques

El diputat de Bombers, Luis Rubio, durant la presentació dels nous vehicles per als parcs

Segons denuncien els sindicats, aquest tot terreny ha estat assignat al diputat de Bombers, Luis Rubio, tot i que des de la Diputació de Castelló s’assegura que “el Land Rover està a disposició del Consorci Provincial, no de Luis Rubio. És cert que té totes aquestes millores, però és per un tema de comoditat. El tot terreny s’utilitza per a assistir a reunions a València o a Madrid”.

Precisament per això, i segons les mateixes fonts, “el vehicle no està retolat, ni tampoc està pintat amb els colors del Consorci Provincial de Bombers”, contràriament al que obliga el plec de condicions.

L’explicació no convenç els mateixos sindicats, que consideren “cridaner” que en l’expedient de licitació no es parlara de vehicles per a unitats de direcció (UT), que ha estat la seua destinació final, i sí de “subministrament de quatre vehicles lleugers tot terreny per a dedicar-los a les tasques d’Unitats de Transport de Personal (UTP)”.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha