Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els bombers del parc de Sogorb denuncien que la Diputació de Castelló els espia amb videocàmeres

Videocàmera instal·lada a la cuina/menjador del parc de bombers de Sogorb

Roger Lorgeoux

Castelló —

Els bombers de Sogorb denuncien que la Diputació de Castelló, governada pel Partit Popular, ha instal·lat de manera irregular huit videocàmeres de vigilància al parc, sense que complisquen la finalitat que preveu el Registre General de Protecció de Dades. Encara que el Consorci Provincial també ha col·locat dispositius de control als centres d’Orpesa i Benicarló, els situats en l’immoble de la localitat de l’Alt Palància presenten diferències ostensibles respecte de l’emplaçament en les instal·lacions esmentades.

Set dels aparells estan en l’interior del recinte, cinc dels quals es localitzen en zones sensibles per al personal, compost per 31 professionals. Les àrees conflictives són: el corredor que comunica el vestidor amb el gimnàs; el pis superior que dóna accés als dormitoris; la cuina/menjador; el magatzem de combustible, amb enfocament al vestidor on els funcionaris s’equipen amb el vestit d’intervenció; i la sala de comunicació, en què hi ha un treballador les 24 hores del dia.

Únicament hi ha un mecanisme en l’exterior del parc, a pesar que el Registre General de Dades del Consorci Provincial de Bombers recalca que l’objectiu de qualsevol sistema de videocàmeres “és la vigilància de la seguretat i el control d’edificis”, segons adverteix Comissions Obreres (CCOO) en l’escrit que va presentar el 2 de juny pel registre de la Diputació en què alertava de les irregularitats comeses amb l’aplicació de la mesura. En aquest sentit, el sindicat explica que també es vulnera el que disposa el Decret 84/2013 relacionat amb l’accés a immobles públics.

Els bombers sospiten que la col·locació dels dispositius és la conseqüència d’un escrit que van presentar el 14 de març, en què advertien de l’existència d’anomalies en la gestió del centre. No obstant això, segons asseguren, ningú els ha comunicat ni els ha consultat sobre la instal·lació dels aparells. Tampoc hi ha hagut una reunió amb els representants dels treballadors per a explicar-los els motius de la decisió. Per això, segons puntualitzen en la seua denúncia, es comet una il·legalitat, que argumenten mitjançant jurisprudències del Tribunal Suprem (13/05/14) i del Tribunal Constitucional (11/02/2013). “Per a poder procedir a la captació d’imatges cal informar de manera prèvia, precisa i clara de les gravacions i del seu contingut. Ha de ser informació expressa i inequívoca de la finalitat de control de l’activitat laboral a què la captació d’imatges està dirigida”, indiquen.

CCOO ha demanat al Consorci Provincial de Bombers, presidit pel diputat Luis Rubio, que informe des de quan estan operatives les videocàmeres, qui ha pres la decisió de l’emplaçament i quines persones tenen accés al contingut de les gravacions.

Cal recordar que Luis Rubio fa unes quantes setmanes que està en l’ull de l’huracà. Primerament, per haver ocultat l’adquisició de quatre tot terrenys de gamma alta per a càrrecs del Consorci per un import que pràcticament va duplicar la compra d’altres tants vehicles d’extinció d’incendis i d’una qualitat inferior. Fa més poc, per la investigació de la Fiscalia arran de la denúncia interposada per Castelló en Moviment pel que fa al cas de l’empresa mixta Pellets Villahermosa.

Etiquetas
stats