eldiario.es

9

MINUTO POLÍTICO Los temas del día

El líder del PP de Castelló a la desbandada davant de les denúncies de corrupció en l’Hospital Provincial

Javier Moliner, president de la Diputació, no assisteix a una reunió per a aclarir la facturació de 25 milions denunciada davant la Fiscalia que implica empreses que van finançar el PP

El president del PP de Castelló s’absenta del Consell extraordinari del Consorci al·legant una reunió amb empresaris a Vila-real

“S’ha acabat que açò siga un ‘cortijo’ i una paradeta. A partir d’ara s’acabaran els embolics”, assegura la consellera de Sanitat

La consellera de Sanidad, Carmen Monón, presiden la reunión del Consorcio Hospitalario Provincial de Castellón

La consellera de Sanitat, Carmen Montón, presideix la reunió del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló

La consellera de Sanitat, Carmen Montón, ha proposat aquest dilluns al Consorci Hospitalari Provincial la creació d’un organisme intern de control per a gestionar l’Hospital Provincial de Castelló i posar fi al que ha qualificat com un “cortijo”. L’anunci l’ha fet durant la reunió extraordinària convocada per a informar sobre la presentació, per la Generalitat Valenciana, d’una denúncia davant de la Fiscalia Anticorrupció arran d’haver detectat irregularitats en la facturació per un import de 25 milions d’euros entre els anys 2006 i 2015.

A la convocatòria no ha acudit el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner (PP), a pesar de la seua condició de vicepresident en el Consell de Govern del Consorci, segon càrrec en importància després de la Presidència, detinguda en l’actualitat per Montón com a consellera de Sanitat. Segons fonts de la institució provincial, la citació a la reunió no s’ha produït amb prou antelació, de manera que el líder popular no ha pogut ajornar una trobada amb empresaris de Vila-real organitzada a la mateixa hora.

Per tant, Montón s’ha quedat sense la possibilitat de “demanar explicacions a Moliner” per les anomalies en la gestió econòmica de l’Hospital Provincial de Castelló. No debades, segons ha recordat, les irregularitats es van cometre “quan el Consorci estava dirigit pel conseller Manuel Llombart i pel president de la diputació. Ells eren els màxims responsables del que passava, i no solament parle de Carlos Fabra, sinó també de Javier Moliner”.

En aquest sentit, la consellera de Sanitat ha titlat d’“absurd” que el PP, al capdavant de la institució provincial, sol·licite les factures del període 2006-2015 quan llavors governava tant la Diputació com la Generalitat. “S’ha acabat que açò siga un cortijo i una paradeta. A partir d’ara acabaran els embolics en l’Hospital Provincial, perquè hem vingut a posar-hi ordre”, ha sentenciat.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha