Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El líder del PP de Castelló a la desbandada davant de les denúncies de corrupció en l’Hospital Provincial

La consellera de Sanitat, Carmen Montón, presideix la reunió del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló

Roger Lorgeoux

Castelló —

La consellera de Sanitat, Carmen Montón, ha proposat aquest dilluns al Consorci Hospitalari Provincial la creació d’un organisme intern de control per a gestionar l’Hospital Provincial de Castelló i posar fi al que ha qualificat com un “cortijo”. L’anunci l’ha fet durant la reunió extraordinària convocada per a informar sobre la presentació, per la Generalitat Valenciana, d’una denúncia davant de la Fiscalia Anticorrupció arran d’haver detectat irregularitats en la facturació per un import de 25 milions d’euros entre els anys 2006 i 2015.

A la convocatòria no ha acudit el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner (PP), a pesar de la seua condició de vicepresident en el Consell de Govern del Consorci, segon càrrec en importància després de la Presidència, detinguda en l’actualitat per Montón com a consellera de Sanitat. Segons fonts de la institució provincial, la citació a la reunió no s’ha produït amb prou antelació, de manera que el líder popular no ha pogut ajornar una trobada amb empresaris de Vila-real organitzada a la mateixa hora.

Per tant, Montón s’ha quedat sense la possibilitat de “demanar explicacions a Moliner” per les anomalies en la gestió econòmica de l’Hospital Provincial de Castelló. No debades, segons ha recordat, les irregularitats es van cometre “quan el Consorci estava dirigit pel conseller Manuel Llombart i pel president de la diputació. Ells eren els màxims responsables del que passava, i no solament parle de Carlos Fabra, sinó també de Javier Moliner”.

En aquest sentit, la consellera de Sanitat ha titlat d’“absurd” que el PP, al capdavant de la institució provincial, sol·licite les factures del període 2006-2015 quan llavors governava tant la Diputació com la Generalitat. “S’ha acabat que açò siga un cortijo i una paradeta. A partir d’ara acabaran els embolics en l’Hospital Provincial, perquè hem vingut a posar-hi ordre”, ha sentenciat.

Etiquetas
stats