Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un diputat de Vox a Castelló deixa l’escó al cap de cinc mesos i col·loca la dona d’assessora en el grup de les Corts Valencianes

L’exdiputat David Muñoz i la dona, María Ángeles Escribano, posen a Castelló amb el líder de Vox, Santiago Abascal.

Lucas Marco

València —

0

L’exdiputat i responsable d’Organització de Vox a Castelló, David Muñoz, ha col·locat la dona d’administrativa en el grup parlamentari de la formació ultra en les Corts Valencianes. María Ángeles Escribano va entrar a treballar en el departament d’administració del grup parlamentari de Vox després de la dimissió del seu marit al cap de pocs mesos d’haver pres possessió de l’escó. Escribano, segons indica en el seu LinkedIn, és assessora del grup i forma part del personal acreditat inclòs en el portal de transparència de la cambra autonòmica.   

David Muñoz, responsable actual d’Organització de la formació ultra a Castelló, va dimitir al cap de cinc mesos d’haver pres possessió de l’escó que va obtindre després de les eleccions autonòmiques del 28 d’abril de 2019. Muñoz, considerat el número dos de la líder a Castelló, Llanos Massó, va renunciar a l’escó per “motius personals” i va tornar a la docència, segons va anunciar el partit sense donar-ne més detalls.

Muñoz va ser substituït per Rebeca Serna i va tornar a l’activitat docent a la Universitat Catòlica Sant Vicent Màrtir. Després de la dimissió del sotssecretari provincial de Castelló, Isaac Sánchez, per desavinences amb la presidenta i diputada autonòmica Llanos Massó, Muñoz va prendre el relleu al capdavant d’un nou departament del partit, la sotssecretaria d’Organització. A la pràctica, segons fonts de Vox, l’exdiputat ha assumit, a més del negociat d’Organització, totes les funcions de la secretaria provincial. 

Així, el grup de Vox en les Corts Valencianes, com solen fer la resta de les formacions, reserva una quota territorial d’assessors en la cambra autonòmica per als seus diputats. Dos d’aquests treballadors corresponen a la quota de Castelló, un dels quals és precisament la dona de Muñoz. Aquest diari ha mirat de confirmar amb una portaveu oficial de Vox aquesta informació, però la resposta no ha arribat mai.

L’exdiputat de Vox va ser militant del Partit Popular (i sotssecretari de la junta local del Grau de Castelló) abans d’ingressar en la formació que lidera Santiago Abascal. Amb el carnet de Vox a la butxaca, va aterrar en el lloc número dos de la llista autonòmica per a les eleccions del 28 d’abril passat. 

En el seu període breu com a parlamentari, Muñoz ha format part de les comissions d’obres públiques i de medi ambient, però no ha tingut temps d’intervindre en cap sessió i amb prou faenes ha presentat dues proposicions no de llei (que va retirar), tres preguntes escrites i dues sol·licituds de documentació. Quasi totes les iniciatives que va presentar tenen a veure amb habitatge i urbanisme. 

El responsable d’Organització de Vox a Castelló és expert en dret urbanístic i té, segons indica el seu perfil de LinkedIn, el despatx Bufete Muñoz Abogados, que no consta en la seua declaració de béns depositada davant de les Corts. De fet, en el document només hi ha anotat que posseeix un vehicle valorat en 1.500 euros. Muñoz va deixar en blanc les caselles sobre béns i interessos i sobre activitats privades, i va declarar que les dades són “correctes i completes”. La dona ha treballat en el Bufete Muñoz Abogados durant una dècada, segons figura en el seu LinkedIn.

Etiquetas
stats