Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Les afirmacions homòfobes del bisbe Reig Pla: la comunitat gai hauria de demanar “perdó i misericòrdia”

El obispo Reig Pla, con el ultracatólico Ignacio Arsuaga, en una entrega de premios de HazteOir.

Borja Ramírez

0

La setmana passada, l’exbisbe de Sogorb-Castelló, el valencià Juan Antonio Reig Pla, en l’actualitat al capdavant del bisbat d’Alcalá de Henares, ocupava titulars a causa de la investigació oberta per la Comunitat de Madrid, arran de sengles denúncies interposades per Arcópolis i Podem, als cursos impartits en la diòcesi d’Alcalá, que s’anunciaven amb la finalitat de “curar” l’homosexualitat “amb la teràpia adequada”. No obstant això, Reig Pla, al voltant del qual han tancat files la Conferència Episcopal Espanyola i associacions com Hazte Oir, fa temps que protagonitza polèmiques sobre temes com l’homosexualitat o el matrimoni.

Les desqualificacions i les afirmacions homòfobes per part de Reig Pla venen produint-se en diferents entrevistes, especialment des de principis del nou segle, immers el país en el debat sobre la legalització del matrimoni homosexual a Espanya –que finalment tiraria avant al juliol del 2005 el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero–. En aquells anys, el bisbe de Sogorb-Castelló llavors, afirmava categòricament que l’homosexualitat es corresponia amb una “sexualitat antinatural” i carregava contra el matrimoni de persones del mateix sexe, del qual deia que “equival a produir un retard en la civilització de més de 3.000 anys”.

També el 2005, en el context de les manifestacions que va organitzar a Madrid el Foro Español de la Familia contra la legalització del matrimoni homosexual, el bisbe esperonava els feligresos a unir-se a la “desobediència civil” i instava la comunitat LGTBI a demanar “perdó i misericòrdia” davant del que considerava “un problema personal”.

“Diabòlica síntesi d’individualisme liberal i marxisme”

Ja el 2014, normalitzades al país moltes qüestions sobre l’orientació sexual, el prelat no va dubtar a atacar Mariano Rajoy –arran de la decisió del president llavors de retirar la reforma de l’avortament– a través d’un comunicat en el web de la diòcesi d’Alcalá. En aquest escrit el prelat acusava el Partit Popular d’estar “infectat” pel “lobby gai” i d’actuar sobre la base del “feminisme radical”. En aquest comunicat va arribar a qualificar els populars d’“una diabòlica síntesi d’individualisme liberal i marxisme”.

També va criticar l’actual president del Govern, el socialista Pedro Sánchez, arran d’una intervenció en televisió en contra de la violència contra els animals i li va atribuir que es preocupara d’això i no de “la violència criminal contra dos milions de xiquets avortats, decapitats, trossejats, enverinats, cremats”.

La ideologia de gènere, enemic del cristianisme

Reig Pla no ha dubtat tampoc a carregar contra el feminisme. En una entrevista concedida al digital catòlic Religión en Libertad, el prelat afirmava que la ideologia de gènere “afona les seues arrels en el feminisme radical, el marxisme i el liberalisme extrem. Pretén destruir l’antropologia cristiana, prenent com a excusa la dona”.

“La diferència entre home i dona és un producte cultural, no natural. [La ideologia de gènere] Apel·la a la llibertat individual perquè cada persona decidisca la seua orientació sexual. Es vol introduir en l’educació infantil i atempta contra la base del matrimoni i la família”, afirmava Reig Pla.

Etiquetas
stats