Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Una ajuda de fins a 500 euros a l'any per als castellonencs que no puguen pagar la llum o l'aigua

Las bases han sido aprobada con el voto positivo de todos los partidos con representación.

Borja Ramírez

0

La mesura aprovada per la Junta de Govern de la Diputació de Castelló, contempla la convocatòria de subvencions econòmiques per un total de 50.000 euros per a lluitar contra l'empobriment energètic en aquells municipis de menys de 20.000 habitants. Les bases han rebut el vistiplau de tots els partits polítics i estableix una sèrie de requisits que acrediten la situació de risc d'exclusió social del sol·licitant, que disposen fins al 6 de setembre per a demanar les ajudes.

Des de l'inici de la crisi econòmica es constata en les llars espanyoles una dificultat, cada vegada major, per a l'atenció dels costos derivats del subministrament energètic per a les seues necessitats bàsiques de calefacció, refrigeració, il·luminació o fins i tot d'aigua potable. Aquesta circumstància obliga als poders públics a l'articulació de mesures extraordinàries dirigides a garantir l'accés als subministraments bàsics d'energia i aigua potable a les persones i unitats familiars en situació de vulnerabilitat i risc d'exclusió social.

La vicepresidenta de la Diputació, Patrícia Porta, responsable també de Benestar Social, assenyala com a “prioritat” de la institució provincial “ajudar les persones dels nostres pobles que més ho requereixen, perquè tots han de disposar dels serveis essencials per al seu dia a dia, treball en el qual hem d'implicar-nos totes les administracions perquè hi ha molts ciutadans que ens necessiten”.

Entre les condicions per a poder accedir a aquestes ajudes, el sol·licitant haurà d'estar empadronat en un municipi castellonenc que no supere els 20.000 habitants. En aquesta província valenciana són 65 els municipis en risc d'extinció, és a dir, que compten amb menys de 500 habitants, els quals són més vulnerables a patir pobresa energètica. A més d'aquesta documentació, se li requerirà un contracte una empresa comercialitzadora d'energia elèctrica, gas o aigua potable en l'habitatge que constituïsca la residència de la persona o la unitat de convivència.

De forma paral·lela, cal presentar acreditació documental d'impagament d'un rebut o requeriment de l'empresa subministradora o de l'arrendador on s'assenyale el tall de subministrament per l'impagament dels rebuts de subministrament d'energia elèctrica, gas o aigua potable l'any 2019. A això s'uneix el tindre uns ingressos en la unitat de convivència que no superen la quantia mensual de l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (Iprem), establida per a l'any 2019 en 548,90 euros, en el moment de la valoració de la necessitat d'accés a la subvenció econòmica.

Etiquetas
stats