Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

La Diputació de València promou la gestió forestal sostenible com a motor de la economia rural

Maria Josep Amigó i Josep Bort han presentat les jornades

Toni Cuquerella

0

Cinc municipis de cinc comarques de l'interior valencià amb important massa forestal albergaran les pròximes jornades de polítiques de gestió forestal sostenible impulsades per la Diputació de València. Amb l'objectiu de promoure aquestes pràctiques com a motor econòmic rural, així com per a la conservació i la millora dels ecosistemes forestals, aquesta iniciativa es desenvoluparà del 5 de desembre al 16 de gener a Llutxent (la Vall d'Albaida), la Font de la Figuera (la Costera), Serra (el Camp de Túria), Requena (la Plana d'Utiel Requena) i Villar del Arzobispo (els Serrans).

La iniciativa ha sigut presentada per la vicepresidenta de la institució, Maria Josep Amigó, i el diputat de Medi ambient, Josep Bort, els qui han subratllat també “el compromís ferm de la Diputació amb els valors ambientals”.

La vicepresidenta ha indicat durant la presentació d'aquesta nova ruta de sessions comarcals que “invertir en els valors ambientals com la biodiversitat, la regulació hídrica o la lluita contra l'erosió del sòl és fonamental per al futur dels nostres pobles i ciutats”. Segons ha explicat Maria Josep Amigó, “la Diputació ha invertit més de 3,5 milions d'euros en ajudes municipals per a realitzar tasques de manteniment de camins, treballs silvícoles i tallafocs, que són fonamentals per a la prevenció d'incendis, la creació de llocs de treball i la millora de l'economia rural”.

El diputat de Medi ambient, Josep Bort, ha assenyalat per la seua banda que “el bon resultat de les jornades sobre el Pacte de les Alcaldies ens ha encoratjat a realitzar aquestes cinc jornades comarcals que se celebraran en municipis amb una massa forestal molt important, perquè necessitem municipis empoderats en la gestió forestal per a caminar cap a un territori més equilibrat a nivell poblacional i més sostenible”.

Es tracta, com ha afirmat el diputat, d'una iniciativa que “contempla la gestió forestal sostenible d'una manera interdisciplinària, tant pel seu vessant ambiental com per l'econòmica i social”. Josep Bort ha indicat a més que les jornades estan enfocades cap a la idiosincràsia i circumstàncies concretes dels municipis on tindran lloc. El diputat ha recordat també que “hem d'actuar en la prevenció d'incendis forestals, i alhora combatre la despoblació, i en aquest sentit, la gestió forestal sostenible és necessària”.

Aquestes jornades permetran l'anàlisi de la situació actual del sector forestal en les comarques que es visitaran, la caracterització del territori, i també el paper que tenen la societat civil i les empreses en la dinamització i gestió d'aquests recursos. A més, es presentaran les diferents línies d'ajudes municipals de la Diputació per a la gestió forestal sostenible, la millora d'aquests ecosistemes i la protecció contra incendis forestals.

El cicle de sessions formatives i divulgatives arrancarà el pròxim 5 de desembre a Villar del Arzobispo, i continuarà en els municipis de Requena (dia 12), a Llutxent (el dia 19), a La Font de la Figuera (el 9 de gener), i conclourà el 16 de gener en el municipi de Serra. Les trobades estan dirigides als responsables i tècnics municipals, així com als col·lectius civils interessats i tota la ciutadania.

Etiquetas
stats