Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

La Diputació consensua amb Pedralba la millora de la seguretat vial en la seua travessia

Imatge de la reunió del diputat de Carreteres Pablo Seguí amb els membres de l'Ajuntament de Pedralba

Toni Cuquerella

El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, s'ha reunit aquest matí amb l'alcalde de Pedralba, Roberto Serigó, i amb regidors de tots els grups municipals de l'ajuntament per a consensuar una actuació que permeta augmentar la seguretat vial en la travessia de la CV-377 al seu pas pel municipi. Entre les mesures exposades es troba la instal·lació d'uns semàfors dotats amb un sistema de detecció de vehicles més pesats, que ordene un pas regulat i evitar que es queden bloquejats en la carretera, a més de l'augment de la senyalització horitzontal i vertical i la realització d'obres de millora en la calçada, amb l'objectiu de pacificar el trànsit de vehicles per a augmentar la seguretat dels vianants.

Les mesures consensuades hui no impliquen l'abandó definitiu per part de la Diputació de València de la cerca d'una solució per a desviar el tràfic del casc urbà, la necessitat del qual “segueix estant vigent”, va aclarir Pablo Seguí. El diputat de Carreteres ha insistit que la travessia de Pedralba suporta un tràfic mitjà de 1.500 vehicles al dia; una densitat que, unida a l'estretor de la plataforma, “fa necessària l'adopció de mesures urgents que contribuïsquen a regular la circulació i augmentar la seguretat tant dels vehicles que transiten per ella com dels veïns i veïnes de Pedralba”, ha afirmat el diputat de Carreteres.

Després de la paralització del projecte de la variant sud de Pedralba, com a conseqüència de la revisió del Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN) del Turia per part de la Conselleria de Medi Ambient, el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, va emplaçar als responsables de l'àrea de Carreteres a cercar solucions transitòries, amb l'objectiu de resoldre temporalment els problemes que genera als veïns el pas de la carretera pel municipi.

Tots els representants polítics en l'Ajuntament de Pedralba han coincidit en aquesta necessitat i han acceptat la solució proposada per la Diputació de València, que va a elaborar ara l'estudi que permeta determinar què mesures són les més adequades per a millorar la seguretat vial en la travessia.

Tal com ha declarat Pablo Seguí, “tenim clar que la travessia de Pedralba no és en absolut adequada i que és necessari realitzar una variant, però mentre arriba aqueixa solució no podem quedar-nos de braços creuats, i en açò coincidim tant la Diputació com l'ajuntament”. La Diputació preveu iniciar en breu un nou estudi d'alternatives a la travessia actual, una vegada la Conselleria de Medi Ambient publique el document inicial de la revisió del PORN del Túria, en el qual es reflectirà la nova delimitació del parc natural.

Etiquetas
stats