Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Font de la Figuera i Villena plantegen la seua connexió amb tren de rodalia superant la divisió provincial

Els alcaldes han presentat la seua proposta al Secretari Autonòmic de Vertebració del Territori

Toni Cuquerella

Els alcaldes de la Font de la Figuera i de Villena s’han reunit amb el Secretari Autonòmic d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira, per tractar la possibilitat de connectar les dues localitats amb tren. Per als batlles aquest assumpte pendent significaria “un pas més en la vertebració del territori, així com la superació de les barreres mentals i polítiques de les províncies”.

Vicent Muñoz, alcalde de la Font de la Figuera, i Javier Esquembre, alcalde de Villena, han fet així les seues propostes per al nou Pla de Rodalia que està negociant la Conselleria de Vertebració del Territori amb el Ministeri de Foment.

Així s’ha plantejat l’ampliació de la línia C-2 fins a la Font de la Figuera i de la C-3 fins a Villena, així com “la superació de les barreres mentals i polítiques de les províncies pensant en la veritable vertebració de les comarques d’Alacant amb les comarques de València” per a facilitar la mobilitat de les persones tant de València-la Font de la Figuera-Villena-Alacant com de Alacant-Villena la Font de la Figuera -València.

Des de la Font de la Figuera es recorda que, malgrat que la comarca de la Costera la travessen diverses infraestructures com ara autovies, AVE, trens de rodalies, etc. el govern local “sempre ha intentat fer un pas més de cara a millorar les seues comunicacions”. “Estem en un punt on patim tots els inconvenients de les obres d’aquestes infraestructures però sense avantatges”, afirma Muñoz.

L’Alcalde de la Font de la Figuera destaca “la necessitat de vertebrar infraestructures de comunicació per vertebrar socialment la població i, per tant, la comarca i la província”. Tot això, en base a les demandes de les i els veïns, que requereixen des de fa anys una millora dels serveis de comunicacions.

Etiquetas
stats