Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’Ajuntament de Sagunt torna a lluir la bandera republicana tenint pendent la sentència del mateix acte en 2017

L'acte ha estat realitzat per EUPV del Camp de Morvedre

Toni Cuquerella

L’Ajuntament de Sagunt ha tornat a lluir a la seua balconada una monumental bandera republicana, la mateixa que es va penjar en anys anteriors però que en 2017 li va costar la denúncia de la Delegació del Govern que va advertir d’accions judicials si es tornava a repetir.

L'acció s'ha portat endavant després de l'aprovació per majoria en el ple de Sagunt de la proposta del grup municipal d'Esquerra Unida, desplegant-se així la bandera tricolor aquest divendres, mentre sonaven els concordes de l'himne de Riego, la vespra del 87º aniversari de la proclamació de la II República que tindrà lloc matí. Aquest acte s'ha repetit posteriorment en les dependències de la Tinença d'Alcaldia del Port de Sagunt.

Cal recordar que l’any passat l’Advocacia de l’Estat va presentar en total nou denúncies contra altres tants ajuntaments. De moment han estat condemnats els consistoris de Barxeta, Bunyol i Xeraco, mentre Sagunt està pendent de resolució judicial, igual que Silla, Paiporta, Benifaió, Tavernes i Algemesí, que també van mostrar la bandera republicana.

Des d’EUPV de Sagunt es va defensala proposta afirmant que es fa “en homenatge a totes les persones que van defensar la II República així com al període democràtic que es va inaugurar. Per la rehabilitació política i cívica de totes les persones que van ser víctimes de la repressió franquista ja anara durant l’alçament militar, o durant la postguerra”.

Resposta del Govern

Després de conèixer-se l'acció d'homenatge a la II República l'Advocacia de l'Estat ha interposat un recurs contenciós-administratiu contra l'Ajuntament de Sagunt, acumulant-se així al ja presentat l'any passat.

Des de l'Ajuntament de Sagunt no obstant açò s'assenyala que l'acord plenari (que va comptar amb els vots a favor de Compromís, EUPV, Iniciativa Porteña i ADN Morvedre, l'abstenció del PSPV i el no de PP i Ciutadans) es va aprovar el passat 28 de març i que si la Delegació del Govern ho considera il·legal hauria d'haver-ho recorregut i no ho ha fet.

Etiquetas
stats