Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

El Ministeri de Cultura destina 1 milió d’euros a obres d’emergència en el Castell de Sagunt

La porta d'Almenara del castell està tallada per risc de despreniments

Toni Cuquerella

El Ministeri d’Educació, Cultura i Esport ha acordat destinar 993.821 euros a obres d’emergència per rehabilitar zones degradades del Castell de Sagunt, Monument Nacional i Bé d’Interés Cultural (BIC). La intervenció es farà a la Porta d’Almenara, l’accés als calabossos, la plaça de la Ciutadella i la del Dos de Maig, i llenços de muralla al costat del Antiquari Epigràfic; a més, es realitzaran labors de protecció específica anticaigudes en altres espais del castell.

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha declarat que el consistori celebra “que el Ministeri, com no podria ser d’una altra manera, haja decidit actuar per obres d’emergència al castell. Sobretot en el que és la Porta d’Almenara, un lloc emblemàtic del castell i de la ciutat, i que en estos moments té l’accés tallat al públic i per tant una part del castell”.

La iniciativa del govern central respon a la petició que l’Ajuntament de Sagunt va remetre al Ministeri el passat mes de març, en una carta en la qual sol·licitava actuacions urgents sobre el castell, donada la situació de deterioració de diverses de les seues parts.

L’alcalde ha valorat l’acord del Ministeri “en el sentit que s’ha respost a esta demanda de l’Ajuntament de Sagunt, però demanem per favor que les actuacions siguen molt més sensibles amb el monument i que no generen els problemes que ens estan generant les actuacions anteriors”.

Entre els motius de la degradació d’estes zones, l’informe tècnic assenyala les inclemències meteorològiques que s’han produït des del passat mes de desembre, i de forma molt especial la gravetat de les intenses pluges i forts vents del 13 de març.

L’informe assenyala que el temporal de pluja i vent ha produït importants despreniments en les zones afectades. En la Porta d’Almenara els despreniments han danyat la clau de l’arc que la sustenta i l’òcul sud es troba a la vora del col·lapse. En la zona d’accés als calabossos, el mur, a més de les diferents caigudes de material, presenta un perillós bombament.

En la plaça de la Ciutadella ha col·lapsat part del mur nord que sustenta esta plaça, i en la plaça del Dos de Maig els despreniments han afectat al mur que hi dóna accés, i la inestabilitat de dos merlets de tàpia altament deteriorades amenacen amb la seua ensulsiada. A més, en els llenços de muralla situats al costat de l’Antiquari Epigràfic hi ha murs que presenten important risc de caiguda.

Etiquetas
stats