Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La alcaldesa de Marbella cancela en Luxemburgo la hipoteca de tres millones
La última entrega de MAR confirma el fraude fiscal de la pareja de Ayuso
Opinión - El problema de los tres gorros. Por Elisa Beni

Ontinyent blinda la seguretat dels seus Moros i Cristians amb 72.000 kg de blocs de formigó

Cadascun dels blocs de formigó pesa 1,2 tones

Toni Cuquerella

Un ample dispositiu amb més de 100 agents de Policia Nacional, Local i Guardia Civil i 72.000 quilos en blocs de formigó blinda estos dies els actes centrals de les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent. El dispositiu previst inicialment ha estat ampliat després dels fets ocorreguts a Barcelona i Cambrils, per tal que, tal com explicava l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, “festers, veïns i visitants visquen les festes morocristianes sense por i amb el respecte i tolerància que les caracteritza”. El primer edil ja feia al·lusió a la seua intervenció en l’esmorzar de la Llàgrima el passat diumenge als atemptats en Catalunya i feia una crida “ a viure les festes sense por, perquè com deien els barcelonesos el carrer és nostre, i ara tots hem de gaudir i fer gaudir les festes”.

En concret la Policia Nacional comptarà amb agents de paisà i posarà cotxes patrulla en punts estratègics per impedir el pas de vehicles, i realitzarà controls amb policies equipats amb armes llargues i barreres de punxes metàl·liques. La Guàrdia Civil serà qui s’ocupe de la seguretat al disseminat i l’extrarradi del casc urbà, i la Policia Local tindrà actius a la totalitat dels seus agents disponibles per col·laborar amb la resta de cossos i forces de seguretat tant a la ciutat com al disseminat. En total, més de 100 agents que treballaran de manera coordinada, al marc d’un dispositiu que també es reforça amb blocs de formigó per evitar específicament fets com el de Barcelona.

El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, ha explicat que en concret, l’Ajuntament disposa de 60 blocs de formigó dels anomenats “New Jersey”, de 2 metres d’ample per 0’90 metres d’alt i 1’2 tones de pes cadascú que es recol·loquen en funció del recorregut dels diferents actes. Un total de 72.000 quilos d’estos elements que en cas d’emergència podran ser retirats ràpidament per dos vehicles “Fenwick” amb elevadors conduïts per operaris de servei durant les 24 hores i que aniran acompanyats per agents de la Policia Local. La regidora de Seguretat, Tudi Guillem, recordava també que estos dies es prohibirà la circulació de vehicles, abans dels actes, el temps necessari per a una correcta i ordenada preparació de les diferents vies.

Etiquetas
stats