Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ontinyent exhumarà 13 víctimes de la dictadura franquista afusellades en 1939

Jorge Rodríguez ha presentat l'exhumació dins la II Setmana de Memòria Democràtica d'Ontinyent

Toni Cuquerella

Ontinyent exhumarà 13 víctimes del franquisme que van ser afusellades el 15 de desembre de 1939, pocs mesos després d’acabar la Guerra Civil. Segons explica Joan Torró, membre de la Comissió de la Memòria Democràtica, esta recuperació de les víctimes és “part d’un projecte de l’Ajuntament per recuperar i identificar les restes d’estes persones que actualment estan en dos nínxols, un projecte que serà exposat comptant amb la intervenció dels forenses que estan participant”.

Esta exhumació serà explicada en una jornada al Centre Cultural de Caixa Ontinyent, en la qual també representants del Govern Valencià explicaran la nova Llei per la Memòria Democràtica.

Esta proposta forma part dels actes de la II Setmana de la Memòria Democràtica d’ Ontinyent, que es desenvoluparà del 4 al 7 d’abril i en el que col·laboren l’ajuntament i la Diputació de València. La programació d’esta setmana ha estat presentada per l’alcalde d’ Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui destacava la importància “de reivindicar des de la serenitat la memòria dels qui moriren per pensar diferent, perquè no conèixer la història ens porta a repetir-la”, manifestava.

Etiquetas
stats