eldiario.es

9

Paterna descobreix un refugi desconegut de la Guerra Civil en una cova

El refugi trobat a la cova Alfons XIII té un passadís de 50 metres que l'uneix amb una altra cova, obrint la possibilitat de l'existència un 'macrorrefugi' que connectaria diverses coves

El alcalde de Paterna ha visitado las obras en la cueva

L'alcalde de Paterna ha visitat les obres a la cova

Les obres de rehabilitació de la Cova d'Alfons XIII, dutes a terme per l'Ajuntament de Paterna, han permès descobrir un refugi de la Guerra Civil del que no es tenia constància fins avui.

Tal com ha destacat l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, que va visitar ahir la cova al costat de la Tinent Alcalde de Sostenibilitat, Eva Pérez i el Director Tècnic de l'Àrea de Patrimoni de l'Ajuntament, ha afirmat que “en la nostra obstinació per recuperar i posar en valor el nostre patrimoni, hem descobert una part més de la història de la nostra Vila que demostra la por que existia a Paterna durant la guerra”.

El refugi està situat en la part esquerra del fons de l'habitatge, al costat d'un antic pou descobert també durant aquestes obres de rehabilitació. A més, el refugi inclou un passadís de 50 metres que ho uneix amb una altra de les coves properes coneguda com la cova del Trinquet.

“Aquest túnel obri la porta al fet que puguen existir més construccions d'aquest tipus unides entre si, per la qual cosa podem estar parlant de malla d'habitatges que formarien entre sí un macrorrefugi”, ha explicat l'Alcalde de Paterna, qui també ha assenyalat que “els diferents departaments de l'Ajuntament, des de Patrimoni, Cultura i Arqueologia, es van a posar a treballar per a determinar el valor històric del conjunt d'aquestes troballes”.

L'històric edifici va ser adquirit pel consistori el passat estiu després anys d'abandó per l'anterior equip de govern del PP i les obres de rehabilitació, que han comptat amb un pressupost de 100.00 euros s'emmarquen dins del Pla Actua, cofinançat amb els Fons FEDER de la UE, sota el lema “Una manera de fer Europa”.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha