Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El 60% de les ajudes del Pla SOM es reparteixen entre els municipis amb menys de 5.000 habitants

Jorge Rodríguez, durant un ple de la Diputació

Toni Cuquerella

Una “xicoteta revolució” és com es descriu el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, el nou model de gestió de les subvencions que agilita la seua tramitació i permet la seua execució de manera més ràpida. Gràcies a aquest canvi de paradigma, expliquen des de la corporació provincial, s'eliminen tràmits burocràtics i s'accelera la contractació i execució de les obres, aspecte que resulta fonamental tant per als ajuntaments com per a les empreses contractistes.

Per a Rodríguez, amb aquest nou model “donem resposta a dues de les principals demandes dels alcaldes i alcaldesses, agilitar la concessió de les subvencions i simplificar els procediments d'aprovació de les obres”. Uns canvis que permetran avançar en l'execució de les actuacions programades, reduir el període de tramitació dels expedients i donar més temps als ajuntaments per a realitzar processos participatius.

Els municipis valencians de menys de 5.000 habitants es repartiran 19 dels 33 milions del Pla SOM, la qual cosa representa el 60% del total del pla. D’aquesta manera, cada habitant rebrà 70 euros de mitjana en inversió directa només en el Pla SOM. La nova Diputació ha duplicat les ajudes d'un any a un altre: dels 17 milions del Pla d'Obres i Serveis de l'etapa del PP ha passat als 33 del pla que ha substituït al PPOS.

D'altra banda, el president de la corporació ha destacat la inversió de 20 milions d'euros del Fons de Cooperació, diners al que cal sumar altres 20 milions de la Generalitat, per a “potenciar l'autonomia local dels municipis valencians, tant en inversions com en despesa corrent”.

Etiquetas
stats