Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Rebuig unànime de tots els partits en la Diputació de València als actes violents del 9 d’Octubre

Imatge del ple de la Diputació de València

Toni Cuquerella

La Diputació de València, en representació de la ciutadania, ha manifestat en una declaració institucional en el Ple d'octubre la seua ferma condemna als actes violents, verbals i físics, ocorreguts durant la processó cívica i la manifestació del passat 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana.

En la declaració, aprovada per unanimitat dels grups representats en la càmera, s'assenyala que “les agressions, insults i exhibició de simbologia nazi, per part de moviments ultres, van entelar un dia de celebració per a tot el poble valencià, intentant interrompre el normal exercici d'expressió dels valencians i valencianes que van voler sumar-se a la marxa dins del marc de la reivindicació democràtica en un entorn de respecte i convivència”.

“L'article 21 de la Constitució Espanyola reconeix el dret de reunió pacífica i de manifestació; drets pels quals l'Estat i les Forces de Seguretat han de vetlar per a assegurar el seu lliure exercici en un entorn de seguretat i amb plenes garanties”. D'aquesta manera, la Diputació de València expressa el seu rebuig als atacs contra la integritat física i moral que es van viure contra la societat civil i contra diversos representants de les institucions valencianes.

Etiquetas
stats