Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

El tren de Rodalia entre l’Alcúdia de Crespins-Moixent tornarà a entrar en servei a l’abril després de 9 anys interromput

El ministre Ábalos ha participat en el viatge de prova del tren entre les dues localitats

Toni Cuquerella

9 anys després del seu últim viatge el tren de rodalia de la línia C-2 entre l'Alcúdia de Crespins i Moixent tornarà a oferir el servei. No obstant això no serà fins a finals del mes d'abril quan el servei estiga obert al públic. Així ho va informar el propi ministre de Foment, José Luis Ábalos, que aquest dimarts participava en el viatge en un tren de proves de Renfe entre les dues localitats de la comarca de la Costera.

Aquest projecte s'emmarca dins de la Fase 1 de les obres que Foment, a través d'Adif, està desenvolupant en el Nus de la Encina, inclòs en les del nou accés ferroviari d'alta Velocitat de Llevant. Una vegada estiga reobert aquest tram, es construiran els 21,5 km restants des de Moixent fins a Font de la Figuera, on se situa el punt d'enllaç amb la via doble convencional actualment en servei.

El trajecte ha tingut una durada de 15 minuts i el ministre ha estat acompanyat per la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador; el delegat del Govern en la Comunitat, Juan Carlos Fulgencio i els alcaldes i alcaldesses de les localitats de la zona com l'Alcúdia de Crespins, Montesa, Vallada i Moixent.

Altres actuacions

Ábalos també ressaltava durant aquest acte que el Pla de Rodalia de València manté actuacions com el projecte de canvi d'ample del traçat ferroviari entre Xàtiva i La Encina, licitat a principis d'aquest mes; la renovació de via Xàtiva-Alcoi; i la renovació de via entre Silla i Cullera.

Inclou també la duplicació i renovació de via Cullera-Gandia, la licitació de la qual, per 2 milions d'euros, es va realitzar al desembre, la implantació de l'ample estàndard entre Almussafes i Font de Sant Lluís i la renovació del tram Sagunt-Caudiel.

Etiquetas
stats