Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La alcaldesa de Marbella cancela en Luxemburgo la hipoteca de tres millones
La última entrega de MAR confirma el fraude fiscal de la pareja de Ayuso
Opinión - El problema de los tres gorros. Por Elisa Beni

Sorolla, Pinazo, Benlliure o Equipo Crónica es passejaran per les comarques valencianes

La Diputació ha presentat la proposta 'Memòria de la modernitat'

Toni Cuquerella

Peces de Ribalta, Sorolla, Pinazo, Benlliure, Equipo Crónica, Alfaro o Miquel Navarro, entre altres artistes, inicien un passeig per les comarques de la província de València dins la proposta ‘Memòria de la modernitat’. Esta gira començarà este 26 de maig a Requena i mostrarà en les capitals de comarca el patrimoni de la Diputació de València.

‘Memòria de la modernitat’ és una exposició comissariada per la Universitat de València, composta per 125 obres que recorren part de la història de l'art valencià, des del gòtic i el barroc, fins als segles XIX i XX. L'exposició seguirà un periple els dos pròxims anys pel territori valencià que la portarà a Alzira, Gandia, Ontinyent, Sagunt i Torrent.

“Som conscients que allò que no es coneix no es pot apreciar i és obligació dels que governem les institucions fer que la ciutadania ens conega”, ha assenyalat el president, Jorge Rodríguez, qui ha afegit que “amb aquest projecte complim amb una de les principals apostes d'aquest equip de Govern, que és dignificar la institució i acostar-la a la ciutadania”.

I per tal que esta ciutadania conega este art Rodríguez es pregunta “¿per què un veí de Requena o Gandia ha de desplaçar-se fins a València per gaudir de les obres de Sorolla o Pinazo?”. Així “amb aquesta exposició els ciutadans podran contemplar-les en la seua pròpia comarca”.

La mostra s'estructura en cinc grans apartats: ‘Les beques de la Diputació, aprenent a ser artista’, ‘La imatge representada: retrats i autoretrats’, ‘La visió de l'espai, el paisatge natural i el paisatge urbà’, ‘Dones artistes’ i ‘Tradició i avantguarda: la modernitat rescatada’. Per a l'exposició s'ha editat un catàleg il·lustrat que es constituirà en obra de referència en la recerca del patrimoni de la institució i de l'art valencià.

“Ha arribat l'hora que tota la societat valenciana conega el valor d'aquest patrimoni que és de totes i tots els valencians”, ha indicat Pepe Ruiz, diputat de l'àrea d'Administració General i Formació. D'aquesta manera, s'ha dut a terme un profund treball de recerca, que ha revelat, en paraules d'un dels comissaris de la mostra, Rafael Gil, “un grau de modernitat en l'art contemporani valencià absolutament desconegut fins ara”.

“És revelador, perquè s'havia escrit diferents històries de l'art valencià sense contemplar ni conéixer el fons de la Diputació, que és absolutament essencial”, ha assegurat Gil. Per la seua banda, el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha ressaltat la cooperació entre ambdues institucions per a la realització d'aquest projecte, en el qual “es comparteix l'apreciació del patrimoni i el compromís amb la vertebració del territori i desenvolupament de les nostres comarques”, ha explicat.

La mostra anirà acompanyada amb tot un seguit d’activitats paral·leles per a difondre el patrimoni artístic de la institució i fer partícips a les diferents poblacions de la zona, accions que s'emmarquen en el programa ‘La Diputació a les comarques’.

D'aquesta manera, s'ha organitzat la mostra ‘Coneix la Diputació’, que se centra a difondre el funcionament i tasques de la Corporació. Així mateix, hi haurà visites guiades, tallers, trobades amb artistes, taules redones, rutes temàtiques nocturnes i concerts, entre altres activitats, tot amb l'objectiu d'acostar la institució provincial a la ciutadania, així com el seu ric patrimoni artístic a les comarques valencianes.

Etiquetas
stats