Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Les comarques valencianes tindran identificadors als seus límits amb una nova senyalització de carreteres de la Diptuació

Cartell d'entrada a la comarcal del Camp de Túria

Toni Cuquerella

0

La Diputació de València ha començat a instal·lar en la xarxa provincial de carreteres uns nous senyals que informen a conductors i altres usuaris de les vies del canvi de comarca. Aquests treballs responen a la petició d'alcaldes, alcaldesses i responsables de mancomunitats, que en diferents ocasions havien reivindicat aquesta senyalització per a potenciar la imatge de les comarques valencianes, al mateix temps que s'informa als usuaris de la seua ubicació.

La nova senyalització, amb la qual l'àrea de Carreteres que dirigeix Pablo Seguí pretén unificar i renovar la imatge d'una xarxa viària provincial de 1.800 quilòmetres d'extensió, pot veure's ja en la demarcació de Villar del Arzobispo, en concret en carreteres que comuniquen les comarques del Camp de Túria i els Serrans i els límits d'aquesta última amb el Racó d' Ademuz.

La resta de cartells, fins als 78 que arreplega la memòria del projecte, que compta amb un pressupost de 150.000 euros, “s'aniran instal·lant en la resta de demarcacions i comarques de forma continuada en les pròximes setmanes”, segons avancen des de l'àrea provincial de Carreteres. Els senyals són senzills i de fàcil llegibilitat, amb colors i tipografies que permeten comunicar al conductor de forma ràpida i segura la informació del canvi de comarca.

Quant als detalls d'aquesta senyalització, els noms han sigut suggerits pel servei de Normalització de la Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i abasten 15 comarques, entre elles la de l'Horta, que tindrà una denominació única per a informar dels límits amb comarques veïnes, sense contemplar altres delimitacions intermunicipals en l'àmplia zona metropolitana de València.

Els cartells tenen dues grandàries, uns de 1.600 mm per 2.450 mm i uns altres de 2.000 mm per 2.975 mm, i presenten una tipografia dominant amb el nom de cada comarca a la qual s'accedeix i un mapa que complementa la informació amb la ubicació d'aquesta comarca, senyalitzada en color roig sobre fons gris, en el marc de la geografia valenciana.

Etiquetas
stats