Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un condemnat per abusos sexuals imparteix cursos sobre tècniques de combat personal a reclusos de Picassent

L’establiment penitenciari de Picassent

elDiariocv

València —

El sindicat Acaip (Agrupació dels Cossos d’Institucions Penitenciàries) ha denunciat que estan impartint-se des de fa setmanes, encara que apunten que les últimes autoritzacions tenen data del 19 de juliol, cursos de boxa i body combat als interns i a les internes de la unitat de preventius del centre penitenciari de Picassent.

Segons expliquen, aquestes ordres permeten que els interns de deu mòduls diferents (homes i dones) puguen participar en aquestes activitats. Així mateix, apunten que, a causa de la falta de personal, no s’assigna cap funcionari de servei a la zona on es practica aquesta activitat quan té lloc en cap de setmana. D’aquesta manera, els dissabtes “no hi ha cap control sobre l’activitat”. A més, censuren que les classes siguen impartides per un intern condemnat per abusos sexuals a menors “amb una llarga trajectòria penitenciària”.

Per al desenvolupament d’aquests cursos, que es fan al gimnàs del poliesportiu de la unitat de preventius del centre penitenciari, es disposa d’uns quants sacs de boxa, més de 40 parells de guants, protectors de cap i de cames i unes quantes desenes de cordes d’uns dos metres de longitud. Precisament, aquestes cordes, per les seues característiques, són considerades un objecte prohibit dins de les presons, “ja que poden servir per a fer una fuga”.

Petició de paralització dels cursos

Des d’Acaip van sol·licitar a la Direcció del centre la paralització d’aquesta activitat perquè entenen que suposa un “risc greu” per a la seguretat de treballadors i d’interns, ja que, insisteixen, les tècniques que s’hi imparteixen “poden ser utilitzades en qualsevol moment contra els treballadors o contra els interns” –recorden des del sindicat que cada any es registren nombrosos incidents (amenaces, baralles, agressions) a la presó.

No obstant això, lamenten que la Direcció ha decidit mantenir l’activitat perquè entén que és beneficiosa per als interns, una opinió que contrasta amb la del sindicat, que entén que “no es tracta d’una activitat, tal com diu la llei, que estiga orientada a reinserir en la societat els interns quan isquen en llibertat, sinó que és un entreteniment de caràcter violent”, en contraposició amb altres esports que “fomenten la disciplina i l’autocontrol, i no tenen aqueix caràcter violent”.

I mentrestant, censuren, als treballadors “se’ls obliga a fer en el seu temps lliure els cursos que els permeten alliberar-se de patir una agressió”. “És a dir, als treballadors, que són els que pateixen les agressions, se’ls posen totes les dificultats possibles, i els interns se’ls instrueix en esports violents”, conclouen des d’Acaip.

Etiquetas
stats