Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Tres diputats del PP voregen la imputació

La bancada del PP a les Corts Valencianes.

Moisés Pérez

En el temps en què el cúmul de casos de corrupció se succeïen, els diputats del PP van representar durant uns quants mesos el tercer grup parlamentari més nombrós en l’hemicicle valencià. Una presència de parlamentaris investigats que, a pesar de no arribar a les xifres de llavors, pot retornar a les Corts Valencianes amb l’eclosió de l’operació Taula. Tot queda a les mans del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

A causa de les perquisicions sobre el pretés finançament il·legal, la Guàrdia Civil ha citat com a imputat l’exregidor de l’Ajuntament de València, membre del sector cristià del partit i actual diputat autonòmic, Miguel Domínguez. Una qualificació que haurà de confirmar el TSJCV pel fet de ser aforat. La situació no és la primera vegada que es produeix durant aquesta legislatura. N’hi ha dos casos més.

El primer que va ser citat amb aqueixa consideració va ser Víctor Soler, diputat autonòmic i regidor en l’Ajuntament de Gandia. Considerat com el successor de l’exalcalde de la capital de la Safor, Arturo Torró, la citació la va fer l’Audiència Nacional per la seua relació amb la trama ‘Púnica’. Segons un informe de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, Soler actuava presumptament d’intermediari amb l’objectiu que la contractista Gomez Muñoz sufragara pretesament els serveis de les empreses de la xarxa.

Això mateix li ha passat a l’exportaveu del grup parlamentari, Jorge Bellver. La seua citació com a imputat es va produir per haver autoritzat el cobrament de sobresous a directius de la mercantil Valencia Plataforma Intermodal (VPI), mercantil pública dependent del Port de València, quan formava part del consell d’administració de l’empresa portuària. Com que és aforat, és el TSJCV qui ha de ratificar-la.

A pesar d’aquesta acumulació d’integrants del PP investigats, si el TSJCV confirmara la imputació dels tres, la xifra encara quedaria lluny de l’assolida en temps passats. Llavors hi havia nou imputats. Pel cas Gürtel estaven imputats els diputats autonòmics Ricardo Costa, Angélica Such, David Serra, Yolanda García, Milagrosa Martínez i Vicente Rambla. A ells, se sumava la presència dels exalcaldes d’Alacant, Sonia Castedo i Luis Díaz Alperi –ambdós investigats en la trama de Brugal– i de l’exconseller Rafael Blasco, imputat pel cas Cooperació i ara complint condemna en la presó per aqueixos fets.

Etiquetas
stats