eldiario.es

9

Bromera reuneix les essències valencianes pels refugiats

L’editorial en valencià celebra els 30 anys reunint figures com Pep Gimeno ‘Botifarra’ i la Muixeranga d’Algemesí, però criticant el Xarxa Llibres

El Teatre Principal acogió la gala solidaria de Bromera

El Teatre Principal va ser l'escenari de la gala solidària de Bromera

Els 30 anys de l’editorial alzirenya Bromera van servir com a cita per a reunir al Teatre Principal de València aquest dimecres als representants de les tradicions i essències valencianes. Veus i músics com Pep Gimeno ‘Botifarra’, Miquel Gil,  Miquel Gironés i Ahmet Touzani, juntament amb la Unió Musical Santa Cecília de Canals, les danses i la Muixeranga d’Algemesí, van servir per a celebrar l’aniversari d’un dels vaixells almirall de l’edició en valencià que han acompanyat l’educació i els autors novells en les últimes dècades.

La recaptació d’aquest concert solidari es destinarà íntegrament a l’ajuda als refugiats que desenvolupa l’ONG Metges Sense Fronteres, entitat amb què Bromera manté un conveni de col·laboració des de l’any 2002.

En el seu discurs, el director literari de l’editorial, Gonçal López-Pampló, va assegurar que “Bromera és un èxit de la societat civil valenciana”, segons les paraules recollides per Levante-EMV, i que aquesta va començar confiant en el futur de la llengua i la literatura valenciana.

D’altra banda, López-Pampló també va tenir paraules de crítica amb l’actual govern progressista de PSPV i Compromís, i va criticar el programa Xarxa Llibres. Així, va reclamar que “s’han de buscar formules conciliadores, que provinguen d’una reflexió profunda i pausada de tota la comunitat educativa i, que al mateix no resulten tan lesives per a tots els que formen part de la de cadena del llibre i per als seus companys de viatge”. Advertia també amb això que el perjudici a les seues vendes té un “efecte col·lateral” en la seua col·laboració amb Metges Sense Fronteres i amb Escola Valenciana.

Però la cultura i l’espectacle d’una gala presentada per l’actor Carles Alberola no va deixar de ser la protagonista, i els moments culminants que van fer alçar el públic van ser l’alçament de la Muixeranga sobre l’escenari i el colofó musical amb la Malagenya de Barxeta interpretada per ‘Botifarra’ per a tancar l’acte.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha