eldiario.es

9

Conselleria convoca les primeres ajudes per a difondre activitats musicals en valencià

Rubén Trenzano assenyala que les ajudes, que tindran 200.000 euros, cerquen difondre el multilingüisme en la música

Feliu Ventura y Xavi Sarrià en el Feslloch

Feliu Ventura i Xavi Sarrià en el Feslloch

La Direcció general de Política Lingüística, ha convocat les subvencions per al foment de l'àmbit musical l'any 2017, que per primera vegada s'obri a persones i entitats que realitzen activitats de creació, producció i de difusió d'activitats musicals que fomenten el multilingüisme, "i especialment les activitats realitzades en valencià".

El director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, ha destacat que "engeguem una línia de subvencions totalment nova, que mai hauríem vist amb l'anterior Govern". A més, ha destacat el paper de la música com a eina vertebradora i dinamitzadora de la cultura valenciana.

L'import global màxim de les subvencions és de 200.000 euros, a càrrec de la línia pressupostària 'Foment del multilingüisme autocentrado en el sector privat' del programa de promoció del valencià i gestió del multilingüisme.

Les ajudes es destinaran a les fases de preproducció, producció i difusió de la postproducció, en la qual s'inclouen les despeses de màrqueting i promoció. D'altra banda, les entitats podran sol·licitar les ajudes en cadascuna de les tres modalitats: festivals, concerts i enregistrament de música.

Específicament es destinarà una partida de 75.000 euros per a cadascuna de les modalitats de festivals i concerts; per a la d'enregistrament de música, la partida serà de 50.000 euros.

Des de la Conselleria de Cultura s'apunta que aquestes ajudes "s'emmarquen dins del compromís de la Generalitat amb la conservació, protecció i promoció del patrimoni cultural valencià, i, conseqüentment, amb el foment de totes les activitats que conduïsquen a fer present el valencià en l'àmbit de la creació artística".

"La importància que les activitats artístiques relacionades amb l'àmbit musical tenen en la societat actual aconsellen desenvolupar accions específiques de promoció de l'ús del valencià per a assegurar una adequada presència social", segons Trenzano.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha