Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Joanjo Garcia guanya el Ciutat d'Alzira amb la novel·la de denúncia social 'El temps és mentida'

Els guanyadors dels premis literaris Ciutat d'Alzira

elDiariocv

València —

Joanjo Garcia ha guanyat el Premi de Novel·la 'Ciutat d'Alzira' amb l'obra 'El temps és mentida', un relat que esdevé una denúncia rotunda i amarga de la passivitat social davant els maltractaments a les dones. Francesc Torralba ha guanyat en la categoria d'assaig, Pedro Gómez en divulgació científica i Mercè Climent en poesia.

Els premis, que convoca Edicions Bromera, es donaren a conéixer al tradicional sopar de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira, que tingué lloc a la Sala Rex Natura d'Alzira en un acte que va reunir un nombrós públic dels àmbits de la política, la cultura, l'economia i l'educació entre els quals es trobava el president de la Generalitat, Ximo Puig.

El jurat del XXVII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira va seleccionar la guanyadora, que rebrá els 16.000 € amb què l’Ajuntament d’Alzira patrocina el guardó, entre les quatre obres finalistes de les divuit presentades en aquesta modalitat. 'El temps és mentida' és un relat on la denúncia dels maltractaments a les dones n’és la protagonista, però també la literatura i els fantasmes del passat.

El XXI Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General està patrocinat per la Universitat de València i guardonat amb 12.000 euros; el XVII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta està dotat amb 8.000 €; i el X Premi de Poesia Ibn Jafadja està patrocinat per la UNED i dotat amb 5.000 euros.

A la XXVII edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira s’han presentat un total de 113 originals que optaven als 65.500 € de dotació global d’aquest certamen, una participació que confirma un any més la rellevància social i cultural d’aquest esdeveniment literari que fomenta la producció literària en valencià.

Etiquetas
stats