Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mostra La Ploma arriba a Las Naves per sensibilitzar sobre la llibertat sexual i de gènere

Cartell del festival 'Mostra la Ploma'

elDiariocv

València —

Las Naves ha programat per segon any consecutiu Mostra La Ploma des del dijous 9 fins al diumenge 12 de juny a les 19:30 hores. El festival de documentals i curtmetratges LGTB de València és una iniciativa del Col∙lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals Lambda que sorgix amb la intenció d'apropar fins al públic valencià una selecció de produccions audiovisuals centrats en la diversitat sexual i de gènere.

Tal com assenyala Luis Noguerol, coordinador de Projectes Culturals de Lambda, “volem dotar a València d'una mostra estable de cinema LGTB que servisca com a eina de difusió, informació i sensibilització sobre les diverses realitats sexuals i de gènere que existixen”. El nom del festival, afegix, “reivindica la llibertat de qualsevol persona a mostrar-se tal com és, sense por al fet que ningú li diga com comportar-se”.

La idea, segons assegura Luis Noguerol, és “ampliar el festival en el futur, tant en nombre de peces i durada, així com complementar-ho amb altres activitats culturals com a exposicions, xerrades, etc.”.

Els documentals i curtmetratges que es van a projectar tenen com a eix les diverses maneres que existeixen de viure i sentir la sexualitat, així com els conflictes que patixen les persones que els protagonitzen perquè, com a societat, encara estem estretament condicionades i condicionats pels estereotips.

En concret, en Las Naves es projectaran els documentals 'Tchindas' (dijous 9, 19:30 hores), que narra la història d'una persona transexual de Cap Verd el nom de la qual s'ha convertit en una forma col·loquial i afectuosa de nomenar a totes les persones no heterosexuals en esta illa; 'The Amina profile' (divendres 10, 19:30 hores), que explica com el blog d'una xica siria-americana, A gay girl in Damascus, es va convertir en símbol per als drets humans i el moviment LGTB durant la primavera àrab; i 'Yes, we fuck' (dissabte 11, 20:30 hores), que aborda la sexualitat en persones amb diversitat funcional i on la gent participa, dialoga i, sobretot, qüestiona.

Com a clausura de Mostra La Ploma, el diumenge 12 de juny, a les 19:30 hores es projectaran els curts 'Á qui li faute', 'Victor XX', 'Schleierhaft', 'Kansas' i 'Aitona Mantagorria'.

Etiquetas
stats