eldiario.es

9

Una aplicació online perquè els xiquets aprenguen valencià jugant

La Diputació de València llança l'aplicació 'Enjogassa't' per a divulgar l'ús del valencià entre els més joves

La aplicación se puede descargar en ordenadores, tablets y smartphones

L'aplicació es pot descarregar per ordinadors, tabletes i smartphones

'Enjogassa't' és la nova aplicació online perquè els xiquets aprenguen valencià que ha llançat la Diputació de València. Es tracta d'una aplicació per a tabletes, ordinadors i smartphones accessible a través de http://websig.dival.es/enjogassat/ que la vicepresidenta de la diputació, Maria Josep Amigó, el diputat de Cultura, Xavier Rius, i la responsable de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà, han assegurat que permetrà aprendre valencià "de forma divertida, dinàmica i col·laborativa".

Amigó ha reivindicat la necessitat d'apostar "per la presència del valencià en l'Administració i impulsar iniciatives que traspassen aquests murs i facen possible que la nostra llengua siga utilitzada comunicativament en els diferents àmbits socials d'interacció". En una línia molt similar s'ha manifestat el diputat de Cultura, Xavier Rius, qui ha recordat que un dels eixos de treball marcats pel nou equip de la Diputació radica "en la normalització de l'ús del valencià com a llengua de prestigi", que permeta "recuperar la dignitat i el nivell d'ús del valencià en els diferents àmbits comunicatius".

Aquesta aplicació, que ha comptat amb el disseny i creació de l'empresa Marinva, treballa a partir de la combinació de 2.000 qüestions i diferents situacions comunicatives útils, que tripliquen les possibilitats de resposta i exercicis pràctics.

Enjogassa't explica inicialment amb tres illes didàctiques que es corresponen amb les comarques dels Ports, la Safor i la Marina, representants de tres varietats dialectals diferents. Cadascun d'aquests mons disposa de tres nivells de dificultat. 'Arrancalèxic' permet treballar el vocabulari i introduir dubtes ortogràfics. 'Bufaccents' presenta qüestions relatives a l'ortografia, el lèxic i el vocabulari. Mentre que el nivell de major dificultat ho representa 'Tombaerrors', centrat en la gramàtica, però amb incursions en el terreny de l'ortografia, el lèxic i el vocabulari. Cadascun dels nivells disposa, al seu torn, de tres subnivells de dificultat dirigits a temes basats en diferents situacions comunicatives i obviant qualsevol tipus d'etiqueta gramatical.

"Un factor clau en l'aprenentatge és la diversió, la passió, aprendre sense ser conscient d'açò. Enjogassa't està basat en la ludificación, en aconseguir que els seus usuaris siguen juganers, es divertisquen aprenent valencià", ha explicat la responsable de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha