Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

El dia de Raimon a Xàtiva

Xàtiva nomenarà Fill Predilecte a Raimon

Toni Cuquerella

Xàtiva —

La ciutat de Xàtiva dignifica aquest dijous a Raimon. El cantautor serà distingit hui en la seua pròpia ciutat com a Fill Predilecte després de més de 50 anys de carrera artística i poc abans que el cantant complisca els 75.

L'homenatge a Raimon en la seua ciutat arriba tard, com es reconeix des de diferents sectors culturals, cívics i polítics, “però ha arribat”, com afirma el propi alcalde de la ciutat, Roger Cerdà (PSPV), encara que siga després de 20 anys de govern del PP en la ciutat contra el qual van rebotar els intents anteriors d'homenatjar a l'artista.

El reconeixement a Raimon arriba després de molts anys d'homenatges, però lluny de la seua ciutat. Entre ells medalles d'or, un Premi Ondas, Doctor Honoris causa etc. No obstant açò romania clavada l'espina de la falta de consideració de la seua pròpia terra. Aquesta espina va començar a eixir el passat 9 d'Octubre quan el nou govern progressista valencià va aprofitar la seua primera oportunitat i li va concedir l'Alta Distinció de la Generalitat Valenciana, i ara arriba el torn per als quals van anar els veïns de la seua joventut.

Els actes oficials començaran a les 20h quan al Museu de Belles Arts de la ciutat s'inaugure una exposició de l'artista Andreu Alfaro, íntim amic de Raimon, amb peces vinculades al cantautor com els dibuixos dissenyats per a portades dels seus discos, o l'escultura 'La Veu d'un Poble', escultura d'Alfaro dedicada a Raimon i que aquest ha donat al museu de la ciutat.

I l'acte central s'ha programat per a mitja hora més tard, el nomenament com a Fill Predilecte de Xàtiva. Inicialment aquest acte estava previst en l'històric espai de l'ex convent de Sant Domènech, però des de l'ajuntament es va canviar l'emplaçament afirmant que es preveu una massiva assistència d'espectadors, i es va traslladar a un espai més natural per a un cantant: el Gran Teatre de Xàtiva. Per als actes oficials de hui està prevista l'assistència de diverses autoritats, entre elles el mateix President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

Els homenatges s'arredoniran el divendres i el dissabte amb sengles concerts de Raimon en el mateix teatre, concerts que se celebraran a partir de les 22,30h i per als quals ja s'ha penjat el cartell de 'no queden localitats'.

Raimon deixarà d'estar així espiritualment molt lluny, perquè les seues caminades nits d'estiu pel carrer Blanc passaran hui a ser de tardor xafant les fulles seques de l'Albereda fins a arribar al Gran Teatre a rebre l'abraçada dels seus.

Etiquetas
stats