Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

A judici els defensors de la creu dels caiguts de Callosa que van amenaçar de “torturar” i “pegar un tir” a l’alcalde

Retirada de la creu franquista a Callosa de Segura.

Emilio J. Salazar

Alacant —

0

La denúncia interposada davant la Guàrdia Civil per l’alcalde de Callosa de Segura, el socialista Fran Maciá, per les amenaces de mort patides en xarxes socials fa ara just un any portaran al banc dels acusats dos homes signataris de les publicacions. Els comentaris van vindre motivats per les notícies al voltant de la retirada imminent de la creu dels caiguts d’una plaça del poble que acabaria efectuant el govern local a la fi de gener d’enguany en compliment de la Llei de la memòria històrica.

El Jutjat d’Oriola acollirà el 26 de febrer el judici per amenaces lleus contra dos homes que van publicar en la pàgina de Facebook de la “Plataforma en Defensa de la Cruz” que caldria “pegar-li un tir a aqueix alcalde de merda”, segons va afirmar un d’ells, mentre que l’altre anteriorment havia escrit: “Els tornem a fer una altra visita llampec a la seu d’EU!! Aquesta vegada amb un escarment, els emmordassem amb pastilles de sabó a la boca i els torturem”.

Recorda Maciá en la denúncia que aqueixa “visita llampec” va existir i va tindre lloc dues setmanes abans d’aquestes amenaces, el 26 d’octubre de 2017, quan es va pintar amb lemes de “Arriba España” i el símbol falangista del jou i la fletxa la façana de la seu d’Esquerra Unida, uns fets que també van ser denunciats.

Posteriorment, una vegada retirat el monument, també han aparegut pintades amb una creu roja a les façanes dels domicilis de dos regidors d’EU i Som Callosa, respectivament, organitzacions que formen part del govern local. Aquests comentaris en Facebook els van esborrar els administradors de la pàgina, que van condemnar l’insult o amenaça com a forma d’expressió.

Amb la investigació oberta per la Guàrdia Civil, es donarà inici al judici al febrer en haver-se considerat plausible que els autors havien manifestat de manera externa el seu propòsit de causar un dany, explica Fran Macía a través d’un comunicat. Amb l’obertura del procediment judicial com a delicte d’amenaces lleu, els dos acusats podran ser castigats amb la pena de multa d’un mes a tres, que comportarà antecedents penals.

El regidor assegura sentir-se “satisfet” pel fet que aquesta denúncia i la investigació posterior culmine en obertura de judici, ja que entén “que no val tot en política, ja que unes opinions determinades que demanen mort i tortura a persones per l’aplicació d’una norma legal no són admissibles en una societat democràtica, on hi ha alternatives per a manifestar posicions diferents dins de les vies legals i respectant les idees i les opinions de tothom, valorant que una vegada més en aquest cas d’aplicació de la Llei de memòria històrica a Callosa de Segura reben com a equip de govern l’empara legal”.

Etiquetas
stats