Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un detingut a Vinaròs per la seua relació amb els explosius dels gihadistes de Catalunya

Imatge d'un control de la Guàrdia Civil

Europa Press

Agents del Servei Informació de la Guàrdia Civil han detingut aquest divendres a Vinaròs a una persona, de 24 anys, d'origen marroquí i resident a Espanya, per la seua relació amb la compra i trasllat d'explosius de la cèl·lula terrorista responsable dels atemptats de Barcelona i Cambrils (Tarragona) el passat 17 i 18 d'agost.

El detingut mantenia una estreta relació amb varis dels terroristes participants en els atemptats de Barcelona i Cambrils, especialment, amb Abdelbaki Es Satty, dinamitzador de la cèl·lula terrorista, segons ha informat el Ministeri de l'Interior.

La recerca, que manté oberta la Guàrdia Civil, està permetent reconstruir l'activitat logística de la cèl·lula, que s'estén a les setmanes prèvies als atemptats. Segons Interior, la magnitud dels preparatius trobats després de l'explosió de l'habitatge que els terroristes disposaven a Alcanar (Tarragona), ha requerit una ingent activitat d'apilament de substàncies.

En aquesta labor de recol·lecció de precursors i altres elements, diversos membres de la cèl·lula van comptar amb el suport de l'avui detingut, que, almenys, va facilitar la seua documentació personal amb la qual es van realitzar compres de peròxid d'hidrogen, una substància fonamental per a la confecció de l'explosiu TATP, també conegut com a 'mare de Satan'.

Segons la Guàrdia Civil, el detingut també va posar a la disposició dels terroristes mitjans de locomoció amb els quals es va realitzar part del transport d'aquestes substàncies explosives.

Les múltiples línies de recerca obertes per la Guàrdia Civil després dels atemptats s'han centrat en la reconstrucció de les vinculacions de la cèl·lula terrorista amb altres elements, tant a nivell nacional com a internacional, amb la finalitat última d'identificar a tots aquells individus que pogueren haver col·laborat en les diferents fases de direcció i preparació de les activitats terroristes d'aquesta cèl·lula.

Des del 26 de juny de 2015, data en el qual el Ministeri de l'Interior va elevar a 4 el Nivell d'Alerta Antiterrorista (NAA), les Forces i Cossos de Seguretat han detingut a 201 terroristes yihadistes en operacions realitzades a Espanya i en l'exterior i a un total de 246 des de principis de 2015.

El Ministeri de l'Interior recorda que, a través de la iniciativa 'STOP radicalismes', els ciutadans poden alertar de forma confidencial i segura sobre possibles casos de radicalització en el seu entorn.

Etiquetas
stats