Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Quatre focs cremen 2.820 d’hectàrees i obliguen a desallotjar dos col·legis, un hospital i unes quantes urbanitzacions

Efectius de les brigades forestals de la Generalitat Valenciana treballen en les tasques d’extinció de l’incendi de Carcaixent 112 CV

Miguel Giménez

València —

Les flames cremen a hores d’ara milers d’hectàrees en quatre punts diferents de la província de València. El primer incendi que es va declarar va ser el que es va iniciar a Bolbait, que ja afecta set municipis de les comarques de la Canal de Navarrés, la Costera i la Ribera Alta (Xella, Anna, Sellent, Estubeny, Cotes i Sumacàrcer, a més de l’esmentada Bolbait). El foc ha consumit més de 1.500 hectàrees i la Guàrdia Civil va detenir dijous passat un jove d’uns 25 anys com a presumpte autor de l’incendi. Les causes, que encara continuen sent investigades, podrien ser una negligència en una crema de restolls.

El vent dificulta les tasques d’extinció, en què treballen uns 600 efectius dels bombers, de les brigades forestals de la Diputació de València i de la Generalitat Valenciana i efectius de la Unitat Militar d’Emergència, a més de mitjans aeris.

La vesprada de dijous es van declarar dos incendis més, a les localitats de Carcaixent (la Ribera Alta) i Terrateig (la Vall d’Albaida). El de Carcaixent és, de moment, el més devastador dels dos –el foc ha cremat més d’un miler d’hectàrees– i ha obligat a desallotjar l’hospital privat de la Barraca d’Aigües Vives –els pacients han estat traslladats a l’Hospital Universitari de la Ribera (Alzira)–, a més de dues urbanitzacions, els veïns de les quals han estat reallotjats al poliesportiu d’Alzira, tal com ha informat el director general de l’Agència de Seguretat i Resposta davant de les Emergències de la Generalitat, José María Ángel.

El quart foc declarat a la província s’ha produït a la localitat de Benifairó de les Valls, a la comarca del Camp de Morvedre, i ja s’ha estés al terme municipal de Sagunt, a la capçalera del Parc Natural de la Serra Calderona. L’incendi s’hauria iniciat a la zona del Tabalet i de l’ermita, i és el segon que es declara a la mateixa zona en menys d’una setmana. La proximitat a la zona ha obligat a desallotjar dos col·legis a Sagunt, concretament el centre Adventista i Sant Vicent Ferrer, a més de la urbanització de Bonilles.

Etiquetas
stats