Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La crisi financera ha provocat el tancament 1.700 sucursals bancàries valencianes des del 2010

Una oficina de La Caixa a la plaça de l’Ajuntament amb la seu de l’extint Banc de València al fons

Miguel Giménez

València —

La crisi del sector financer s’ha endut per davant les dues principals entitats financeres valencianes: Bancaixa, diluïda en el transatlàntic Bankia després d’una fusió més política que econòmica amb Caja Madrid, i la Caixa d’Estalvis del Mediterrani (CAM), que després dels batibulls dels seus gestors va acabar venuda al preu d’un euro al Banc Sabadell –el mateix que va passar amb el Banc de València, que també va acabar en mans catalanes, en aquest cas Caixabank, pel mateix preu–. Almenys, als valencians ens queda el consol que les seus socials d’aquestes tres entitats –la madrilenya i les dues catalanes– estan situades a la Comunitat Valenciana.

La caiguda en picat del sector també ha provocat el tancament de nombroses oficines. 15.000 sucursals en tot Espanya en el període 2010-2017, segons les dades de les patronals de l’Associació Espanyola de la Banca (AEB) i la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvis (Ceca) han abaixat la persiana definitivament, o el que és el mateix, se n’han tancat una mitjana de cinc per dia en els últims huit anys. Això suposa que a Espanya hi ha hui un 40% menys d’oficines bancàries de les que hi havia el 2010.



La Comunitat Valenciana està entre els territoris més afectats per aquesta circumstància i, en concret, Castelló és la segona província on la retallada ha sigut més gran –només per darrere de Huelva–. Castelló ha perdut per tancament la meitat de les seues sucursals bancàries, que han passat de les 468 del 2010 a les 230 del 2017. En el cas de València –juntament Madrid i Barcelona les províncies amb més nombre d’oficines–, la pèrdua s’ha situat en el 43,9%, mentre que Alacant disposa d’un 40,1% menys d’oficines que el 2010.

Així doncs, a València s’ha passat de les 2.029 oficines existents al final de la dècada passada a les 1.138 de l’any passat (891 menys), mentre que a Alacant s’ha passat de 1.375 a 824 (551 menys). És a dir, a la Comunitat Valenciana el 2010 hi havia 3.872 dependències bancàries, de les quals tan sols sobreviuen 2.172 (segons les dades del 2017).

No obstant això, la patronal ha reconegut que els tancaments continuaran, ja que la xarxa d’oficines bancàries a Espanya està molt per damunt de la mitjana de la Unió Europea –58 sucursals per cada 100.000 habitants per les 21 de mitjana de la UE.

Etiquetas
stats