Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

El PP vol una comissió exprés per a llevar-se de damunt la investigació del saqueig en la construcció de col·legis

Francisco Camps i Esteban González Pons, citats a la comissió d'investigació de Ciegsa en les Corts Valencianes.

Laura Martínez

Dos mesos per a investigar 14 anys i 1.000 milions d'euros en sobrecostos en la construcció de col·legis públics. Era el pla de treball proposat pel PP per a la comissió d'investigació de l'empresa Ciegsa, que tots els grups han rebutjat.

Els populars proposaven augmentar el nombre de compareixents (actualment 66) perquè declararen en els Corts els arquitectes i enginyers responsables de la construcció dels col·legis públics, augmentar el volum de documentació per a l'estudi i “més celeritat” en les compareixences. Per a això, proposaven que es convocara la comissió tres vegades per setmana, amb sis declaracions per sessió i que els citats acudiren per blocs: treballadors, responsables, consell d'administració i càrrecs polítics.

Ciutadans, PSPV-PSOE, Compromís i Podem han rebutjat aquesta proposta perquè han considerat que la magnitud de la investigació no permet condensar-la en tan poc temps. No es podria estudiar correctament la documentació ni analitzar les compareixences amb tan escàs marge, han apuntat els quatre grups.

Segons el PSPV, “El PP volia traslladar l'estil de la investigació de l'accident del metro”, ha dit Alfred Boix, en referència a la primera comissió, que va haver de repetir-se. “Volen ventilar la comissió en dos mesos, a veure si no investiguem res”, ha afegit Belén Bachero. “El calendari del PP no és realista”, ha assenyalat Sandra Mínguez, de Podem, que ha recordat que la investigació ha començat amb un any de retard a causa del cúmul de comissions parlamentàries d'aquesta legislatura. La diputada de Ciutadans Mercedes Ventura ha criticat la “paradoxa” que el PP vulga ara “recuperar el considerable retard” quan la comissió “no ha avançat per circumstàncies que ja coneixen”.

El calendari consensuat per PSPV, Compromís, Podem i C's proposa que la comissió es reunisca els dilluns cada dues setmanes, amb quatre compareixents per sessió, ordenades cronològicament. Per això, els responsables polítics sobre els quals planeja la investigació judicial no passaran per la Cambra parlamentària fins a després de l'estiu. Sí que ho faran en aquesta tanda Esteban González Pons i Francisco Camps, el 28 d'abril i el 8 de maig, respectivament.

Etiquetas
stats