Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un altre empresari reconeix que va finançar de manera il•legal el PP valencià

Alfonso Rus, Rita Barberá, Mariano Rajoy i Francisco Camps en un acte de campanya

Moisés Pérez

València —

Després de la confessió de l’empresari i amo d’Alacant, Enrique Ortiz, i del seu lloctinent a València, José Francisco Beviá, que havia finançat de manera il·legal el PP valencià, un altre empresari ha reconegut la mateixa operació. Segons avança la Cadena SER, el president del grup Piaf, Antonio Pons, ha presentat un escrit en què reconeix la tesi d’Anticorrupció i de l’acusació popular del PSOE que va fer donacions de manera il·legal al PP de Francisco Camps durant tres eleccions distintes. L’objectiu de la confessió és obtenir una rebaixa de la pena. Com Ortiz.

Així, el constructor reconeix en l’escrit que, al costat d’altres empresaris, “va pagar de manera irregular” serveis electorals al PP valencià, prestació que la formació presidida pel llavors president valencià Francisco Camps adjudicava a Orange Market, la franquícia valenciana de la trama Gürtel. Empresaris com Pons s’asseguraven, així, obtenir contractes públics de l’Administració valenciana.

Pons va donar una mica més de 30.000 euros a la matriu de Gürtel durant els comicis municipals i autonòmics del 2007 i les generals del 2008. Segons un informe de la Brigada de Blanqueig de Capitals inclòs en la causa, Piaf era “adjudicatària de contractes amb l’Administració pública valenciana en compensació pels favors fets a la formació política del Partit Popular sufragant actes polítics”.

La Fiscalia demanava per aquests fets sis anys de presó per a l’empresari, que amb aquest escrit de conformitat pretén que la pena final es rebaixe a un any i nou mesos. De fet, l’Audiència Nacional farà seure al banc dels acusats tota la cúpula del PP de l’etapa de Camps. Vicente Rambla, llavors vicepresident primer de la Generalitat, i Ricardo Costa, secretari general del PPCV durant aquella època, són els principals polítics implicats.

En aquesta peça de l’extens arbre de la Gürtel hi ha processats 10 empresaris. Gran part d’aquests empresaris negocien confessar el modus operandi que ja han admés Ortiz, Beviá i Pons. El pròxim a admetre el finançament il·legal del PP podria ser l’expresident dels empresaris alacantins, Rafael Martínez Berna, segons ha publicat El Mundo.

Etiquetas
stats