Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

València retira escuts franquistes de col·legis públics

L'escut franquista del col·legi Teodor Llorente en el procés de desmuntatge.

elDiariocv

“Hui València és una mica més demòcrata”, va comentar en Twitter la regidor Glòria Tello, de Compromís. Es referia al fet que l'equip de l'alcalde Joan Ribó ha procedit aquesta setmana a retirar sengles escuts franquistes de dos col·legis públics de la ciutat. Es tracta del col·legi Teodor Llorente, en el districte de la Petxina, al qual corresponen les imatges, i del col·legi Pare Manjón, en La Torre.

La retirada de l'escut en el col·legi Pare Manjón es va iniciar el dimarts i la del Tedodor Llorente aquest dijous. En la ciutat queden ara quatre edificis que mantenen símbols de la dictadura franquista. Es tracta del Centre Diocesà de Pastoral Juvenil, al barri de Patraix, i de les casernes de les Guàrdia Civil de Cantarranas (El Grau), el del propi barri de Patraix i el de Benimaclet.

L'Ajuntament de València, governat per Compromís, el PSPV-PSOE i la plataforma València en Comú, ha instat l'Arquebisbat i el Ministeri de Defensa a complir la Llei de Memòria Històrica amb la retirada d'aqueixos escuts.

Etiquetas
stats