eldiario.es

9

València retira escuts franquistes de col·legis públics

Ja solament queden quatre edificis amb símbols de la dictadura a la ciutat, tres d'ells casernes de la Guàrdia Civil

El escudo franquista del colegio Teodor Llorente en el proceso de desmontaje.

L'escut franquista del col·legi Teodor Llorente en el procés de desmuntatge.

"Hui València és una mica més demòcrata", va comentar en Twitter la regidor Glòria Tello, de Compromís. Es referia al fet que l'equip de l'alcalde Joan Ribó ha procedit aquesta setmana a retirar sengles escuts franquistes de dos col·legis públics de la ciutat. Es tracta del col·legi Teodor Llorente, en el districte de la Petxina, al qual corresponen les imatges, i del col·legi Pare Manjón, en La Torre.

El escudo franquista antes de ser desmontado.

L'escut franquista abans de ser desmuntat.La retirada de l'escut en el col·legi Pare Manjón es va iniciar el dimarts i la del Tedodor Llorente aquest dijous. En la ciutat queden ara quatre edificis que mantenen símbols de la dictadura franquista. Es tracta del Centre Diocesà de Pastoral Juvenil, al barri de Patraix, i de les casernes de les Guàrdia Civil de Cantarranas (El Grau), el del propi barri de Patraix i el de Benimaclet.

L'Ajuntament de València, governat per Compromís, el PSPV-PSOE i la plataforma València en Comú, ha instat l'Arquebisbat i el Ministeri de Defensa a complir la Llei de Memòria Històrica amb la retirada d'aqueixos escuts.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha