Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Conselleria de Cultura cerca un espai per a acollir l'espectacle de Dani Mateo anul·lat en un teatre

Dani Mateo en la Sexta.

elDiariocv

“Des de Cultura de la Generalitat estem mirant la disponibilitat d'espais per a poder acollir l'espectacle de Dani Mateo”, ha comunicat la conselleria valenciana a última vesprada d'aquest dijous, després de fer-se públic que el teatre Olympia, de propietat privada, cancel·lava les funcions que el còmic i humorista tenia previst oferir en aqueixa sala els dies 23 i 24 de novembre després de rebre amenaces de l'extrema dreta per l'sketch sobre la bandera espanyola que va protagonitzar en la Sexta.

Es tracta d'oferir un espai públic en què puguen desenvolupar-se les funcions de Nunca os olvidaemos, espectacle en el qual Dani Mateo és un dels protagonistes. La mesura vol ser un gest contra la censura, a favor de la llibertat d'expressió i contra la coacció exercida des de formacions ultres com Espanya 2000, que va amenaçar amb concentrar-se a la porta del teatre.

Els espais als quals es refereix la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport són aquells dels quals disposa l'Institut Valencià de Cultura en les tres capitals valencianes. En la ciutat de València, fonamentalment, es tracta dels teatres Rialto i Principal.

Fonts del departament que dirigeix Vicent Marzà expliquen que no poden concretar encara quin espai habilitaran perquè actue Dani Mateo perquè han de revisar primer les programacions de cada sala i veure “on pot tenir cabuda per a fer un oferiment concret”.

Per la seua banda, l'Ajuntament de València ha oferit espais com el Palau de la Música o la Marina perquè se celebre allí l'espectacle. “La defensa de la llibertat d'expressió mereix un recinte que estiga a l'alçada. I, després, cadascun ja decidirà lliurement si assistir (o no)”, ha escrit l'alcalde, Joan Ribó, en xarxes socials.

Mateo ha respost a l'oferiment de Ribó a través de Twitter: “Agraïdes i emocionades solament podem dir que allí estarem! I que sàpia tota la gent que actuarem gratis. Perquè cal celebrar el riure!”.

La cancel·lació de les funcions en l'Olympia, per “causes alienes” a la voluntat de l'empresa que gestiona el teatre, ha alçat un onada d'indignació en amplis sectors de la cultura, i s'ha assenyalat de seguida que no pot tolerar-se que les amenaces dels ultres censuren a Dani Mateo.

Etiquetas
stats