Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un exvicepresident de Camps nega que es donaren instruccions després de l’accident de metro de València: “Es va donar informació”

Víctor Camps compareix en la comissió de l’accident de metro

Miguel Giménez

Víctor Campos, exvicepresident de la Generalitat Valenciana en l’època de l’accident de metro que el 2006 va causar 43 morts i va provocar ferides a 47 persones a València, ha comparegut aquest dilluns en la comissió d’investigació que es du a terme a les Corts i a què també estan convocats hui l’excap del Consell, Francisco Camps, i l’exconseller i expresident del Parlament valencià, Juan Cotino. Precisament, Campos ha defensat la gestió impecable de Cotino, del qual ha destacat la seua “gran tasca i dedicació” en aquest tema.

Així mateix, ha recalcat que ningú no va ordenar amagar res ni que hi haguera cap apagada informativa en RTVV: “Jo no vaig participar en cap estratègia ni vaig parlar amb ningú de Canal 9 sobre aquest tema”. A més, ha negat que es donara instruccions a ningú abans de les compareixences, “es va donar informació”.

L’exnúmero dos del Consell, que ha assegurat que va fer “tot allò que es podia fer legalment i humanament”, ha assegurat que té la consciència “molt tranquil·la”. Així, ha asseverat que es va tractar “exactament igual” totes les víctimes, que ningú no va tenir privilegis i que es va reunir amb ells per mitjà del seu portaveu, Enric Julià, tantes vegades com se li va demanar, “no vaig tancar les portes a ningú”. D’aquesta manera, ha insistit en el fet que no es va establir cap sistema arbitrari d’ajudes, sinó que tot estava reglat.

Etiquetas
stats